El fillol de Ronaldinho Gaúcho, Kilian Ruas Pérez, està sent una de les sensacions del prestigiós torneig internacional de futbol base MIC, que aquesta setmana es disputa a la Costa Brava.

El jugador, de categoria aleví, contribueix de forma significativa en els èxits del seu equip, el Reial Acadèmia de Futbol Espanyola (RAFE) mexicà, que es va classificar en la primera posició del seu grup per a la fase final del campionat després de fer un ple de victòries.

"És un molt bon futbolista i una molt bona persona. És molt alegre, té el caràcter de Ronaldinho i té l'estil brasiler: regat, somriure i intensitat", assegura Chesco Rivas, l'actual president de l'equip mexicà.

Kilian és en aquests moments un jove migcampista de només dotze anys amb clara vocació ofensiva i associativa que habitualment defensa la samarreta del Sant Just Desvern (Baix Llobregat), però que en aquest campionat dels millors planters ha reforçat les files de la RAFE, amb què compta per gols totes les seves intervencions.

Rivas subratlla que el MIC és "un torneig molt important i molt reconegut a Mèxic". "Per als nois és com Hollywood, des que trepitgen l'aeroport ja noten que tot és diferent", afegeix.

"Per les famílies, representa un esforç molt costós i, per a nosaltres, és una responsabilitat molt gran, però per ells és un somni i el que volem és que visquin una experiència molt bona i que aprenguin del futbol d'aquí, que és un dels més avançats del món", conclou l'espanyol.

Chesco Rivas sap de sobres de què parla, ja que, en la seva època com a jugador, va passar pel planter del Futbol Club Barcelona i per equips catalans històrics com el l'Hospitalet, l'Horta o el Sants.

Precisament, Rivas és qui va fundar, fa ja vuit anys, la Reial Acadèmia de Futbol Espanyola. Amb seu a Ciutat de Mèxic, l'entitat té ara mateix més de tres-cents jugadors de categoria masculina i femenina.

La RAFE disposa de fins a quatre centres de captació als voltants de la capital mexicana i una extensa nòmina d'entrenadors espanyols.

De fet, la identificació de Rivas amb els seus orígens és tal que, quan va crear l'equip, va decidir integrar les banderes espanyola, catalana i andalusa en el seu escut.

Mentrestant, Kilian Ruas Pérez explica amb desimboltura que el seu ídol és Ronaldinho, que comparteix temps amb ell a la platja durant els estius i que, com a padrí, li deu el tradicional pastís que aquests regalen als seus fillols a Catalunya el dilluns de Pasqua.