Els grans planters del futbol mundial han complert amb els pronòstics i segueixen endavant en el torneig MIC, referent del futbol de formació que es disputa cada Setmana Santa a la Costa Brava, mentre que les de clubs més modestos han gaudit i après de les futures estrelles d'aquest esport.

Així, mentre equips del renom del Barcelona, el Manchester City o el Chelsea han demostrat el talent que atresoren els seus joves valors, d'altres de més humils com el Flaçà, procedent d'un petit municipi de Girona, han tingut l'oportunitat de jugar contra noms del panorama internacional.

Després d'encaixar un 13-0 del Santfeliuenc i un 4-0 del Ys Gem japonès sense perdre el somriure, l'aleví d'aquest club s'ha enfrontat al Paris Saint-Germain en l'últim partit de la fase de grups.

El partit ha seguit el guió previst i els francesos, totalment superiors sobre la gespa de l'estadi de Calonge, s'han imposat per un inapel·lable 9-1.

Tot i així, malgrat la contundència de la derrota soferta, el Flaçà ha pogut superar el porter del PSG, imbatut fins al moment, i aconseguir el seu primer gol en la competició.

Pel que fa al Paris Saint-Germain, el conjunt gal ha donat una d'aquestes mostres de solidesa dels grans planters i ha acabat líder del grup G amb nou punts de nou possibles, vint-i-un gols a favor i només un en contra.

De fet, l'equip parisenc és un dels grans candidats a alçar el títol de la 18 edició del MIC en la categoria aleví, on també es troben clubs com el Reial Betis Futbol, el València CF, l'RCD Espanyol -vigent campió- o el Barcelona, que ha anotat 49 gols en tres partits i no n'ha rebut cap.

Ahir dijous va començar a més el torneig de bàsquet, la segona edició del MIC Bàsquet, que ha doblat participació amb 112 conjunts inscrits.

El Partizan s'ha imposat (56-52) a l'amfitrió, el Girona, en una inauguració que ha comptat amb una exhibició d'esmaixades a càrrec de Marquie Smith.

La jornada d'avui, a més de per mantenir la tensió de la competició entre les futures estrelles del futbol i el bàsquet, servirà també per assistir al torneig per a persones discapacitades, el MICIntegra.