Cares de concentració, l'arenga de l'entrenador i el crit de tot l'equip. Sona l'himne de la Lliga de Campions i salten els equips al terreny de joc amb una pancarta on es pot llegir «gràcies pel vostre suport». Un any més, i ja en van sis, va tenir lloc en terres gironines el MIC Integra, el torneig de futbol dins del MIC per a persones amb discapacitats intel·lectuals.

Les grades de l'estadi Municipal de Vidreres es van omplir d'espectadors que van gaudir d'una diada festiva amb l'esport com a protagonista i com a motor integrador. El MIC Integra disposa del suport de l'Obra Social La Caixa i fomenta i estimula els seus participants a crear un imaginari esportiu que els serveix pel seu dia a dia i que els permet emular allò que veuen fer als seus ídols per la televisió. La competició va comptar amb la participació de 19 equips provinents de tot Catalunya i la Unió Terres de l'Ebre es va proclamar campió en futbol, que va superar en una final molt igualada el MAP Abadessenc per un resultat final de 4 gols a 2.

També, per segon any consecutiu, es va dur a terme el MIC Integra dins del MIC Basketball amb quatre equips participants. El vencedor va ser l'associació ACIDH de Barcelona, que va superar a la final la Fundació Ramon Noguera. L'ACIDH 'B', el Club Car Manlleu i l'ADEPAF Figueres van ser els altres equips participants.

Última fase de competició

El tercer dia de torneig del MIC es va desenvolupar sense sorpreses destacades pel què fa a eliminacions d'equips que, a priori i històricament acostumen a estar als quarts de final. Entre els conjunts que avui continuen en competició destaca la triple representació gironina en la categoria juvenil. Llagostera, Girona i Lloret es van classificar per quarts de final i disputaran els seus partits aquest matí: Llagostera-Athletic Club (Tossa de Mar, 10.00), Atlètic-Girona (11.30, Cassà de la Selva) i Lloret-Vic Riuprimer (Tossa de Mar, 11.30).

En categoria d'infantils de segon any es va assegurar la presència d'un equip gironí a semifinals. El Quart i el Girona es veuran les cares en l'enfrontament de quarts de final d'avui (Pals, 10.00), en un partit que es preveu molt emocionant i que deixarà un dels dos equips de la província de Girona a un partit de disputar la gran final. Pel que fa a la competició femenina, el Girona es jugarà davant de l'Espanyol l'accés a la final en categoria Infantil/Aleví (Palamós, 10.00), després de derrotar al Paris Saint Germain per 4-2. Seria un altre èxit del conjunt blanc-i-vermell després de derrotar el PSG. Avui espera una nova jornada intensa del MIC.