Tancar la fase regular amb una victòria sempre està bé, però més enllà de les estadístiques -el triomf permet a l'Uni igualar la seva millor fase regular de l'any 2015, el del títol de lliga amb Roberto Íñiguez a la banqueta, amb un balanç de 23 victòries i 3 derrotes- el d'ahir era un partit sense cap transcendència. L'Uni fa dies que tenia el segon lloc assegurat, per la qual cosa s'estalviarà jugar els quarts del play-off pel títol. Un premi més que merescut que només aconsegueixen els dos millors classificats a la conclusió de la fase regular. Sens dubte, una recompensa a la constància.

Ahir, les d'Èric Surís van dominar el partit de principi a fi. Les de Fontajau van sortir per feina i en un tres i no res van obrir el primer forat (9-0), per tancar els primers deu minuts guanyant de nou (23-14). A mesura que van anar avançant els minuts, el Mann Filter va començar a notar el desgast físic -va venir amb només vuit jugadores- i això va permetre a l'Spar Citylift Girona arribar al descans guanyant de vuit (41-33). Amb el partit sota control, aquest es va convertir més en un entrenament de preparació de play-off que cap altra cosa. Però el Mann Filter no es va rendir i després d'un parcial de 0-11 es va plantar a la fi del tercer període perdent només d'un (52-51). Tot estava obert, però l'Uni no es va deixar sorprendre i a l'últim quart va lligar la 23a victòria del curs a la lliga (80-68). Ara, l'Spar Citylift Girona tindrà 15 dies per preparar la sèrie de semifinals. El torn de l'Uni a les semifinals està programat per arrencar el dissabte 15 d'abril, seguir el dimecres 19 i en cas de ser necessari un tercer partit el dissabte 22. Tot i així les dates i horaris són provisionals pendents de confirmació per part de la Federació Espanyola.

Per la seva part, el Cadí va perdre a la pista del Gernika (89-75) i no es va classificar per jugar el play-off. Així doncs, els quarts (dijous 5, diumenge 8 i dijous 12 d'abril) seran per una banda entre Mann Filter i Guipúscoa, i de l'altra entre Uni Ferrol i Gernika. El guanyador de la primera sèrie serà el rival de l'Uni, mentre el guanyador de la sèrie entre l'Uni Ferrol i Gernika es veurà les cares amb el Perfumerias Avenida de Salamanca també a les semifinals.