El Barcelona aparca per uns dies la Lliga de Campions per enfocar el seu objectiu en el pròxim partit, demà al Camp Nou (20.45) contra el Leganés. Hi ha en joc mantenir la distància com a líder i igualar la ratxa invicta que encara ostenta la Reial Societat (38 partits seguits sense perdre). El Barcelona va deixar bastant encarrilada la classificació per a les semifinals de la Lliga de Campions, en derrotar dimecres al Camp Nou el Roma (4-1), encara que va tornar a oferir una actuació futbolística bastant pobra.

El millor Barça de les últimes setmanes sembla que s'ha esfumat, just en un moment en què els títols començaran a decidir-se i en què l'equip d'Ernesto Valverde està competint amb opcions a assolir-los tots. El més accessible sembla la Lliga, a la qual li queden vuit jornades i el Barça avantatja l'Atlètic de Madrid en nou punts, més la diferència de gols a favor. El derbi madrileny aquest cap de setmana al Bernabéu podria resultar gairebé determinant per als blaugrana, en cas de guanyar el Madrid i, al seu torn, vèncer el Barça al Leganés demà, amb set jornades a l'horitzó.

Al Camp Nou, on dimecres el Barça va signar el seu 26è partit seguit a Europa sense perdre com a local, el conjunt blaugrana té dissabte l'oportunitat d'igualar un rècord històric, com és el de la ratxa invicte mésllarga, que encara ostenta la Reial Societat, que entre les temporades 1978-79 i 1979-80 va estar 38 partits sense perdre. En el cas d'un empat o una victòria blaugrana, la Reial i Barça compartiran aquesta marca. Més enllà del rècord, un més en la llarga llista d'èxits blaugrana en els últims anys, l'equip d'Ernesto Valverde necessita recuperar el to del seu millor futbol per afrontar amb garanties l'últim tram de la Lliga i, la setmana que ve, defensar el 4-1 a Roma per passar a les semifinals de Champions.