El Campionat d'Espanya de figures obligatòries que es va disputar el cap de setmana a Palafrugell va coronar Paula Martí Fructuoso campiona d'Espanya de la categoria júnior i Sònia Alsina, de categoria juvenil, subcampiona d'Espanya.

Les patinadores del CPA Palafrugell, coneixedores com ningú de la pista del Baix Empordà, han sabut defensar totes les figures, i només petits detalls han fet que la palafrugellenca Sònia Alsina, no pogués aconseguir el títol. Malgrat tot, el seu segon lloc, fa que sigui la primera vegada que puja a un podi estatal i es guanya per mèrits propis, la possibilitat de participar a la Copa Alemanya, amb la selecció espanyola. A la categoria júnior, la representació gironina anava a càrrec de les germanes Carla i Paula Martí. Segona i Primera en el territorial i tercera i quarta en el català, han defensat amb molta seriositat les figures que han tingut, essent Paula Martí Fructuoso, que aconseguís una puntuació de 101 punts i que donava, per primera vegada el títol de campiona d'Espanya. Petits errors, varen fer que els jutges penalitzessin Carla Martí, que d'aquesta manera es quedava a les portes del podi.

Laura Grau, lluny del podi

La participació de la patinadora local a la categoria sènior no va ser tot el destacat que s'esperava, tot i que Laura Grau va intentar fer les figures de la millor manera possible. L'única representant gironina de la categoria sènior es va esforçar al màxim, tot i que al final va quedar en darrera posició, en un resultat final que no es pot considerar com a decebedor perquè per arribar a competir en els estatals ha hagut de passar el filtratge tant en classificació com en puntuació tant en el campionat territorial com en el català.