Diumenge, el Trail Cap de Creus obrirà les MissionX3 de Klassmark que tindrà en el Trail Ulldeter (17 de juny) i el Trail Catllaràs (22 de juliol) les altres dues proves d'un dels circuits més importants del calendari de curses de muntanya.

Més d'un miler de corredors participara en la setena edició del Trail Cap de Creus, que tindrà la Marathon com a distància principal de la jornada. 44 quilòmetres i 2.200 metres de desnivell positiu amb el cim de Sant Salvador Saverdera, a pràcticament 700 metres d'altitud, com a sostre de la prova.El puig Bufadors, al puig de Sa Cruïlla i al pla de les Gates són les altres dificultats del dia en un itinerari que passa el Port de la Selva, Cadaqués, Sant Pere de Rodes, cala Jóncols i cala Montjoi. Albert Pujol i Rosa Navarro lideren la nòmina de favorits que prendran la sortida amb gent com Marc Carós, Gerard Morales,Ignasi Riuró, Joui Mouj, Samuel Dávila, Roberto Sancho o Zoel Codolà.

També hi haurà la distància Trail (23 quilòmetres i 1.200 metres de desnivell positiu); i l'Express, amb un recorregut de 12 quilòmetres i 600 metres de desnivell positiu que, com el Trail, també passa pel Pic de l'Àliga.