Superada la jornada de descans i reflexió de dimecres, el Barça va tornar ahir a la feina. Va ser el primer entrenament després del sonat fracàs de Roma, on una derrota per 3-0 va permetre als italians, dimarts, capgirar l'eliminatòria de quarts de final de la Lliga de Campions (4-1 a l'anada), per dur-los a semifinals. El defensa francès Lucas Digne, lesionat muscularment a final de març i baixa des d'aleshores, es va reintengrar als entrenaments de l'equip barcelonista.

Després de la jornada de descans que Ernesto Valverde va concedir dimecres, el Barça va tornar a exercitar-se amb la presència de Digne i l'absència d'Ivan Rakitic, operat d'un dit de la mà esquerra, com a notes més destacades. Digne es va lesionar el 28 de març en el recte anterior de la cama esquerra, durant l'amistós que la selecció francesa va disputar contra Colòmbia. A l'entrenament d'ahir, a més dels jugadors disponibles del primer equip, també hi van participar els joves del filial Carles Aleñá i Riqui Puig.

Els blaugrana no seran avui a Nyon al bombo de les semifinals de la Lliga de Campions, un objectiu que van llençar per la borda amb la seva pèssima posada en escena a l'Olímpic de Roma. Ara l'únic consol és pensar en el doblet. La Lliga, amb 11 punts de marge sobre el segon, l'Atlètic, és a tocar i demà contra el València els blaugrana voldran fer un altre pas endavant. Per la setmana que ve quedarà la visita al Celta, dimarts, en una nova jornada de Primera, i la final de Copa, dissabte 21, al Wanda Metropolitano, contra el Sevilla (21.30). La debacle de la Lliga de Campions ha deixat diversos jugadors assenyalats, com Umtiti, al qual ja no es vol renovar amb tanta celeritat, Luis Suárez o Jordi Alba, entre d'altres.