El Fraikin Granollers va fer història ahir divendres al Palau blaugrana en imposar-se per 28-29 al Barcelona Lassa, en un duel que va suposar el final d'una ratxa de l'equip blaugrana de gairebé cinc anys i 146 partits sense conèixer la derrota a la Lliga (145 victòries i un empat). Antonio Rama, que aquest any va debutar com a tècnic de l'equip vallesà, va posar fi a 24 anys de derrotes del Granollers al Palau Blaugrana, des de les semifinals de la temporada 1992-93 (27-29). I ho va fer destrossant a la millor defensa de la lliga, que només havia encaixat una mitjana de 23 gols per partit.

Els blaugrana van intentar reaccionar en la segona meitat després anar-se'n al descans quatre gols a baix (13-17), però la gran actuació del porter brasiler Almeida (14 parades) va ser decisiva quan més pressionaven els de Xavi Pascual, igual que la sang freda de Rolandas Bernatonis, autor d'un últim gol històric. El Barcelona va tornar a mostrar la seva pitjor cara a la primera part, totalment superat per un Fraikin Granollers més centrat, disciplinat en defensa i que va trobar massa buits en la cobertura blaugrana, i va fer tard en la remuntada.