El president del Palamós, Joan Pau Pérez, admet que si l'equip baixa a Primera Catalana serà difícil tornar a pujar. Pérez reconeix que s'han fet coses malament i diu que un descens suposarà per força redefinir l'estratègia futura del club. El president assegura que si la gent vol un equip de futbol potent, ho ha de demostrar donant més suport a l'entitat. Joan Pau Pérez explica que «si baixem haurem de fer un replantejament i pensar si promocionar jugadors o fitxar com bojos i intentar pujar ràpidament a Tercera».

El president del degà envia el següent missatge al soci i aficionat: «a l'afició li diria que si vol un equip potent a Tercera hauria d'omplir la grada i donar més suport, per tant, potser la categoria real pel Palamós és la Primera Catalana». Com a mostra del mal rumb dels gironins cal destacar que fins a 38 futbolistes han entrat en convocatòries del primer equip del Palamós en el que portem de temporada. Deu d'ells ja no estan al club. Tampoc l'entrenador Vicenç Fernández que va ser destituït al gener. Massa rectificacions sobre la marxa que han privat l'equip d'una planificació esportiva estable i pensada.

Des de la junta s'admet que s'han comès errors i ara només queda esperar si en el curt marge de quatre jornades es gesta el miracle de la permanència. Si finalment els palamosins perden la categoria, Joan Pau Pérez creu que recuperar la Tercera Divisió serà dur. «És fotut baixar a Primera Catalana perquè tornar a pujar és complicat». Aviat farà 23 anys de l'adéu del Palamós a la Segona Divisió A, i ara mateix, pensar en recuperar aquells temps gloriosos pel degà del futbol català és poc més que una utopia. Des del vestidor s'envia el missatge que no s'abaixaran els braços fins el final, tot i que cada vegada més sembla més inevitable que el Palamós caigui a Primera Catalana.