Se li està fent molt llarga la temporada, a l'Espanyol. Queden poques jornades i sembla impensable que hi hagi temps material perquè el descens s'acosti fins al punt que hi hagi perill de perdre la categoria, però les sensacions que transmet l'equip no són gens positives. Molt menys els resultats. A pocs dies de visitar Montilivi, nova decepció. Aquest cop, contra un Eibar que en va fer prou amb un gol a la mitja hora de joc i en una bona defensa per emportar-se els tres punts. El poc públic que va dignar-se a acostar-se a l'RCDE Stadium va acomiadar els seus amb una xiulada i a la sala de premsa, el tècnic Quique Sánchez Flores va negar-se a respondre quan se li va preguntar si li ballava pel cap l'opció de dimitir. «Si no em preguntes pel partit, jo no et penso dir res».

Un gol de Lombán i 90 minuts van evidenciar que l'Espanyol viu un molt mal moment. Ha sumat un punt dels últims quinze; per sort, té el descens a nou de distància. Va signar una primera part avorrida, sense oportunitats. Si més no, va reaccionar després del descans, tot oferint una millor versió, amb més empenta. Va generar perill; poc, però com a mínim va arribar als dominis d'un Dmitrovic que va estar prou encertat.

El matx va començar amb un xut al pal de Joan Jordán, en una acció invalidada per l'àrbitre. Era l'Eibar el que proposava. Sense fer res de l'altre món, però oferia molt més que el seu oponent. Fins que al 32, Lombán va batre Pau López amb un precís cop de cap. La graderia va esclatar contra l'entrenador. El ball de peces al descans va servir, com a mínim, per esperonar als de casa. Sergio García va entrar per Piatti i les sensacions van ser unes altres. Els de Mendilibar, que tenien el marcador a favor, no es van desesperar. Es van limitar a defensar, ben ordenats, sense prendre cap risc.

Gerard Moreno va avisar amb un xut desviat al minut 60. Quedava encara mitja hora. No havia estat res de l'altre món, però com a mínim els blanc-i-blaus oferien una altra cosa. Va entrar el matx en una fase d'anada i tornada. Dmitrovic va haver d'aparèixer per interceptar un remat de Gerard Moreno. Poc després arribava la més clara. Sergio García, tot sol, va tenir el gol de l'empat a les botes però allà va aparèixer el porter de l'Eibar per evitar-ho. Marc Navarro, ja a les acaballes, va provar-ho de falta directa. Però ni així. Al final, derrota i esbroncada. Són cinc les jornades que l'Espanyol fa que no guanya. Ni marca. I diumenge, toca Montilivi.