El Barcelona persegueix aquest dissabte al Wanda Metropolitano el seu trentè títol de Copa, el quart consecutiu, mentre que el Sevilla intentarà aconseguir el sisè. El conjunt blaugrana és l'indiscutible Rei de Copes del futbol espanyol amb sis corones més que l'Athletic (23) i deu més que el Reial Madrid (19), que completen el podi històric de la competició.

Aquesta serà la segona vegada que s'enfrontin a la final Sevilla i Barcelona, després que fa dos anys al Vicente Calderón el quadre català s'imposés per 2-0 en la pròrroga amb gols de Jordi Alba i Neymar.

El Barcelona ha signat aquesta temporada una trajectòria pràcticament impol·luta fins arribar a la final de la Copa del Rei del proper dissabte, ja que només l'Espanyol ha estat capaç de derrotar-lo en els vuit partits disputats fins arribar al Wanda Metropolitano. Un gol de l'espanyolista Óscar Melendo al minut 88 de l'anada dels quarts de final ha suposat l'única derrota del Barça en aquesta competició (1-0), després d'un partit en què els d'Ernesto Valverde van poder avançar-se, però Messi no va poder superar Diego López després d'un penal d'Esteban Granero sobre Sergi Roberto.

En total, el Barcelona ha guanyat sis dels vuit partits jugats, ha marcat 19 gols i ha encaixat dos gols. A més de la derrota davant l'Espanyol, l'altre partit que no va guanyar el Barça va ser a Balaídos, on va cedir un empat (1-1) en l'anada dels vuitens de final. La competició va començar amb un enfrontament davant el Múrcia (0-3 i 5-0), un equip de Segona B, i va continuar contra el Celta (1-1 i 5-0), l'Espanyol (1-0 i 2-0) i el València (1-0 i 0-2).

Ampli dispositiu de seguretat

Uns 3.200 efectius formaran el dispositiu de seguretat previst per a la final de Copa de dissabte, i que comptarà amb mesures addicionals com la prohibició que circulin camions per les proximitats de l'estadi Wanda Metropolitano.

Segons va informar la Delegació del Govern, on ahir es va fer la reunió de coordinació del dispositiu de seguretat, s'ha tingut en compte que es tracta d'un partit d'alt risc i que continua el reforç del nivell 4 d'alerta antiterrorista. Per al partit, que presidirà el Rei, es preveu l'assistència de 66.500 espectadors. En aquesta edició s'ha incrementat en 700 el nombre d'efectius respecte a la final de fa dos anys entre els dos equips.