L'Atlètic de Madrid es va acomiadar ahir de manera definitiva del títol amb una derrota contra una Reial Societat que ha canviat de cara des de l'arribada d'Imanol Alguacil a la banqueta (tres triomfs seguits i quatre partits sense perdre).

El Barça és ara a una sola victòria del títol, tot i que en cap cas el podrà celebrar aquest cap de setmana (no jugarà per la disputa de la final de Copa ni tampoc ho farà el Madrid, amb qui té pendent el partit de la segona volta). Qui si que tindrà partit serà l'Atlètic, que rep diumenge el Betis. Si no guanya, els de Valverde només necessitarien un punt més, el diumenge 29 a Riazor contra el Deportivo, per ser campions.

Els blaugrana tenen 83 punts, per 71 l'Atlètic i 68 el Madrid. Els blancs encara tenen una molt remota i gairebé inviable opció al títol, que el Barça ho perdi tot, que l'Atlètic no faci més d'11 punts i que ells guanyin els cinc partits i recuperin l' average (0-3) als de Valverde al Camp Nou. Tot apunta que la lliga es pot celebrar el diumenge 29 (20.45) contra el Deportivo, que s'hi estarà jugant les últimes opcions de permanència, i fins i tot els blaugrana podrien ser campions abans de saltar a la gespa en funció del que fes l'Atlètic contra el Betis aquest diumenge i al camp de l'Alabès el dia 29 a la tarda (16.15). El següent partit per als blaugrana seria el clàssic contra el Madrid del diumenge 6 de maig (20.45).