El diumenge de la setmana que ve, 29 d'abril, torna la Titan Desert. La considerada prova de BTT més dura del món, sis etapes pel Marroc passant per les muntanyes de Boumaine Dades i el desert d'Erfoud, reunirà més de 600 corredors per completar els 619 quilòmetres i més de 7.500 metres de desnivell acumulat de la prova en un pilot on es barregen esportistes d'alt nivell, corredors de perfil més mediàtics i anònims que busquen el somni d'arribar a la línia d'arribada a Erfoud.

Entre els 612 participants de la Titan Desert 2018 hi haurà 33 gironins nascuts aquí o gent que hi viu des de fa anys com l'exciclista professional Melcior Mauri a Palamós o la dos cops guanyadora de la prova, l'osonenca Anna Ramírez, que viu i s'entrena a Puigcerdà. Amb 33 participants, Girona és la tercera província de l'estat amb més corredors en aquesta edició de la Titan Desert després de Barcelona (190) i Madrid (97).

En el cas de Melcior Mauri, l'exguanyador de la Vuelta a Espanya, participa a la Titan Desert liderant un equip, l'Esteve-KH-7, de dinou corredors entre els quals destaca la mateixa Anna Ramírez, Oriol Colomé, Natàlia Cebrià i Alba Carbonell entre d'altres. Hi ha corredors gironins inscrits a la Titan Desert de Figueres, Puigcerdà, Palamós, La Molina (els més nombrosos amb quatre noies: Gibert, Planas, Plansas i Puyuelo), Vall-llobrega... El seu repte començarà el 29 d'abril a Boumaine Dades amb una etapa de 115 quilòmetres i amb el desnivell positiu més gran que es trobaran en els sis dies de cursa.