La clara victòria de diumenge en el primer partit de la sèrie era una arma de doble tall, perquè podia pensar que la segona i la classificació estaven a la butxaca i perquè el Mann Filter estava obligat a intentar portar el partit per altres camins si volen tenir opcions d'allargar la sèrie. I al final no va passar ni una cosa ni l'altra. Ni l'Uni es va relaxar, ni el Mann Filter es va apoderar del control del ritme. Simplement, ahir cap dels dos equips va estar encertat. I en aquest detall hi ha el mèrit de l'Uni: saber arribar a la final de lliga guanyant un partit el dia que et costa déu i ajuda anotar.

Amb l'uniforme de treball, anant fort al rebot i sent sòlides en defensa l'Spar Citylift Girona va derrotar el Mann Filter per 44-47 i jugarà la seva quarta final de lliga consecutiva. Magali Mendy és el millor exemple per explicar el partit d'ahir. La francesa va veure l'anella molt petita, 1/11 en tirs de camp, però en canvi no va deixar de treballar. La millor dada són els 15 rebots que va agafar jugant d'alera.

I a Mendy la varen seguir la resta de jugadores de l'Uni. A Rosó Buch va ser l'única que se li varen veure espurnes del bàsquet alegre que ha caracteritzat les gironines al llarg de la temporada. A banda de no deixar de treballar, i de tornar a guanyar la batalla pel rebot (33-47) és que el Mann Filter encara va estar menys encertat. La màxima anotadora de la lliga, Paola Ferrari, va fallar els sis triples que va intentar i el partit va anar guanyant minuts al cronòmetre sense que cap dels dos equips pogués anotar mai amb regularitat.

Un bàsquet de Rosó Buch permetia a l'Uni arribar al descans amb dos punts d'avantatge en el marcador, però les gironines seguien sense trobar el seu bàsquet. Feien petites estrebades en el marcador i, poc després, les locals tornaven a estrènyer les diferències. Un triple de Barbee posava el Mann Filter a només un punt a mitjans del tercer quart en un moment que l'Uni ja havia perdut les mateixes pilotes que en tot el partit de diumenge (14). N'acabaria perdent 23, però això no va ser obstacle perquè la feina de l'Uni, sobretot prop de cistella, desgastés a poc a poc la resistència d'un Mann Filter que no tenia on agafar-se i només va poder anotar cinc punts en el tot el tercer quart. Un cop l'Uni va haver trencat la barrera dels deu punts, el Mann Filter ja va tenir clar que no hi havia res a fer. La seva temporada s'havia acabat.