El director de la revista francesa 'France Football', Pascal Ferré, ha publicat un article d'opinió en l'edició d'aquesta setmana en el qual demana disculpes a Andrés Iniesta per no haver-li lliurat la Pilota d'Or en el passat, especialment l'any 2010, quan va quedar segon en les votacions per darrere de Leo Messi.

Ferré creu una "anomalia democràtica" que el migcampista blaugrana, al que dedica tota classe d'elogis, no aconseguís el guardó després del Mundial de Sud-àfrica. "El seu altruisme absolut li ha privat d'un reconeixement encara major. Entre les grans absències del palmarès de la Pilota d'Or, la seva és dolorosa", ha escrit Ferré, que considera que el manxec tindrà opcions per conquistar-la si realitza un bon Mundial a Rússia.

"El seu talent és el d'inventar espais per als altres. Un altruisme apassionat que certament l'ha privat d'un reconeixement més majestuós", va apuntar la publicació, que va assegurar que, sense Iniesta, l'argentí Lionel Messi no seria el mateix.

"France Football", que se serveix dels vots de periodistes internacionals i anteriorment dels seleccionadors per decretar al guanyador, va lamentar especialment el guardó l'any 2010, quan Espanya va ser campiona del món amb un gol a la final obra d'Iniesta.

En aquella edició, el manxec va acabar segon en el rànquing de la Pilota d'Or, per darrere de Messi.

També va recordar que va estar prop d'aconseguir-ho l'any 2012, però la competència interna en el Barça, amb Xavi Hernández i Messi -que va vèncer també aquella edició-, el van perjudicar.

La revista va indicar que l'última oportunitat per desfer la "anomalia democràtica" que ha succeït amb Iniesta, de gairebé 34 anys, és el Mundial de Rússia d'aquest juny.