Paula Badosa, Marina Bassols, Júlia Payola i Aliona Bolsova són, a manca de la confirmació oficial, algunes de les tennistes gironines que competiran entre el 12 i el 20 de maig a la tercera edició del torneig internacional femení Ciutat de la Bisbal d'Empordà, que tornarà a repartir 25.000 dòlars (uns 21.o00 euros) en premis. Tot i que inicialment els organitzadors havien pensat fer un pas endavant i organitzar un torneig de 60.000 $, finalment ho van descartar perquè segons el president del CT La Bisbal, Xavier Ponsatí, «hauríen vingut les mateixes tennistes». Segons ell, la clau seria poder passar a fer uns 100.000 $, que garanteix la presència de jugadores d'entre el 50 i el 170è lloc del rànquing internacional, «però per a això caldria tenir més suport». En tot cas, però, el torneig baix-empordanès es consolida com un referent català i espanyol i aquest any ofereix l'allotjament a totes les participants com a millora, a banda dels premis econòmics que repartirà.

El Torneig Internacional de Tennis femení WTA-ITF de la Bisbal es va presentar ahir a la Diputació de Girona. «Muntar un torneig d'aquesta mida és complicat però tenim desig de donar-li continuïtat», va explicar el president del club, Xavier Ponsatí. Aquesta és la tercera edició del campionat i Ponsatí va destacar que «les noies que veurem aquests dies a la Bisbal aviat sortiran per televisió» perquè aniran escalant al rànquing. Tot i que l'any passat s'havien plantejat fer un salt i organitzar un 60.000 $, al final ho van descartar «perquè hauríem vingut les mateixes tennistes» i, en aquest sentit, va afegir que «si tinguéssim més suport sí que podríem fer un torneig de 100.000 $, on allà sí que s'hi apunten les tennistes que surten a la televisió, entre el número 50 i 170 del rànquing».

Marta Sánchez, directora del torneig, va dir que encara no havien tancat la llista definitiva de jugadores però disposen de la confirmació de Renata Zarazúa, guanyadora de fa dos anys, i de la gironina Paula Badosa. També estan esperant la confirmació de la guanyadora de la darrera edició, Georgina García. «Possiblement serà el millor torneig de tennis femení de Catalunya i un dels millors d'Espanya», va subratllar. Les jugadores del Girona Tennis Pro Blanca Puig i Guillermina Naya també han confirmat la seva presència.