Després de les emocions fortes viscudes a Can Barça després de la consecució de la Copa del Rei i l'anunci del comiat d'Andrés Iniesta, els blaugrana poden viure avui una nit màgica i celebrar el seu vint-i-cinquè títol de Lliga, cosa que serviria per sentenciar el Deportivo rumb a la Segona Divisió.

L'estadi de Riazor acull un duel d'extrems, en el qual si el Barça puntua serà campió matemàticament (encara que és possible que també ho sigui abans de jugar segons el que faci l'Atlètic de Madrid al camp de l'Alabès), i en què els gallecs necessiten guanyar per evitar el descens.

Tot i així, el Deportivo homenatjarà el Barça amb el tradicional passadís per la flamant Copa del Rei que va aconseguir la setmana passada contra el Sevilla (0-5). Ja amb el xiulet inicial, intentarà evitar que l'equip d'Ernesto Valverde sumi l'únic punt que li falta per proclamar-se campió.

El d'aquesta nit serà el partit que obrirà el comiat d'Andrés Iniesta, que divendres va anunciar el seu adeu del Barça al final de la temporada després de 22 anys al club, els últims 16 en el primer equip.

Amb pràcticament els deures fets, la Copa conquistada i fora de la Champions, Valverde disposa de tots els jugadors amb l'única absència de Sergi Roberto, expulsat l'última jornada contra el Celta i que no podrà jugar.

Tot apunta que Semedo serà el seu substitut i que la resta de l'equip serà l'habitual, amb la idea de sentenciar el campionat a les primeres de canvi. Això permetria als internacionals de les diferents seleccions afrontar amb més tranquil·litat el compte enrere per preparar la seva participació en el Mundial de Rússia.

Valverde posarà el seu equip de gala, amb el dubte de si alinea Coutinho o Dembelé a la davantera. A la resta de posicions, Ter Stegen estarà a la porteria, amb Semedo, Piqué, Umtiti i Alba a la defensa. A la medul·lar tot indica que donarà l'oportunitat a Iniesta per acomiadar-se per primera vegada de la samarreta blaugrana i l'alinearà al costat de Busquets i Rakitic. A davant són fixos Messi i Luis Suárez, pendents de la tercera plaça de davanter.

A les files locals, Clarence Seedorf està pendent de l'evolució del davanter Adrián López, que arrossega molèsties al peu dret, i sembla que només introduïrà un canvi respecte a l'onze que va empatar l'anterior jornada contra el Leganés: Mosquera començaria el partit a la banqueta i Krohn-Dehli formaria part de l'onze inicial.

El tècnic holandès no podràcomptar pel partit d'avui amb el central brasiler Sidnei Rechel, que aquesta setmana va patir una lesió muscular, ni amb el lateral Eneko Bóveda, que es recupera d'un trencament fibril·lar.