Xavi Tomasa (CD Vallivana) i Mireia Sosa (A.A. Xafatolls) van aconseguir proclamar-se campions de Catalunya de Marató després d'endur-se la victòria en la XV Marató d'Empúries, que es va celebrar ahir. Durant el cap de setmana es van realitzar una sèrie de proves en les que, en total, hi van participar uns 1.700 atletes.

En l'apartat masculí, de la prova dels 42,195 quilòmetres, la victòria va ser per a Tomasa, que va aconseguir completar el recorregut amb un temps total de 2 h 34:59, mentre que el segon classificat, Pedro Ortega (C.A. Tarragona) va necessitar 2 h 36:46. Va completar el podi Oriol Vilaplana (Velocistes Penedès), que va acabar la prova amb un temps de 2 h 37:53. Pel que fa a la categoria femenina, Sosa es va endur la victòria amb claredat, aturant el cronòmetre a 3 h 07:19, mentre que l'atleta del C.A. Palafrugell Maria Garcia Alonso va ser la segona classificada, en acabar la cursa amb un temps de 3 h 23:05. Carme Ballesteros (DIESC Domingo Catalan) va finalitzar en tercera posició i una marca de 3 h 27:54.

Pel que fa a la cursa de la mitja marató, es va donar la curiositat que els dos primers classificats van entrar amb el mateix temps. David Gonzalo (corredors.cat) i Jordi Rabionet (TR-Esports Parra) van marcar un temps d'1 h 16:26, mentre que el tercer classificat va ser Albert Rutllan (C.A. Girona), que va fer una marca d'1 h 18:09.

En categoria femenina, la victòria en la mitja marató va ser per a Cristina Silva (1 h 26:17), seguida per Esther Vidal (Castillejo Cáceres R.C.), amb un temps d'1 h 29:34, mentre que en tercer lloc va quedar Cristina Rovira, 1 h 34:44.

En els 10 quilòmetres, la victòria en categoria masculina va ser per a Omar Plama (Esports Parra), mentre que en categoria femenina va ser per a Maria José López.

El dissabte es van celebrar les curses infantils i la novetat d'enguany, una prova de cinc quilòmetres que es van endur Jordi Rabionet i Rosa Matamala.