Va d´impactes econòmics, la setmana. L´endemà que el Girona FC anunciés, gràcies a un estudi de la Cambra de Comerç, que el seu ascens a Primera es pot traduir en un impacte econòmic de 22,5 milions per a la ciutat i la província, ahir va ser la Diputació qui va emetre les seves conclusions sobre què representa el MIC, el popular torneig de futbol i bàsquet base que es disputa cada Setmana Santa en municipis de la Selva, el Gironès i l´Alt i el Baix Empordà. L´anàlisi encarregada pel Patronat de Turisme, basada en la darrera edició de la competició, revela que va generar 11,4 milions gràcies a les més de 28.000 persones (entre jugadors, familiars i públic assistent, comptabilitzat un sol cop) que va mobilitzar. El MIC ha arribat aquest 2018 a la majoria d´edat amb una edició que va batre rècords: més de 7.000 futbolistes i més d´un miler de jugadors de bàsquet, esport que per segon any s´ha afegit al menú.

Segons les principals conclusions fetes públiques ahir en un acte que va comptar amb la presència, entre d´altres, de Pere Vila, president de la Diputació de Girona i del Patronat de Turisme Costa Brava Girona; Carles Salgas, diputat d´Esports; David Bellver, president de MICSports, i Juanjo Rovira, director del MIC, el torneig millora el posicionament de la Costa Brava com a destinació de turisme esportiu i la projecta a nivell internacional. «Per cada euro invertit per l´administració, hi ha un retorn superior a 100», constata l´estudi de Marc Grijalvo, investigador i consultor turístic.

El pressupost de l´esdeveniment està xifrat en 2,8 milions. L´estudi constata que cada euro invertit per l´administració pública «produeix un retorn al territori superior als 100 euros». «El MIC i la Costa Brava són un un matrimoni perfecte perquè suma i segueix oferint marge per crèixer», va subratllar Grijalvo. En aquest sentit l´analista va afegir que els participants s´enduien un impacte molt positiu de la seva estada a les comarques gironines: «els visitants valoren el torneig i la Costa Brava amb puntuacions situades entre els 8,3 i 9,3 sobre 10», va dir.

A continuació de la presentació, el pati de la Diputació va ser l´escenari de l´habitual recepció que fa l´organisme supramunicipal als millors equips gironins de la darrera edició del MIC. Els homenatjats aquest 2018 van ser el Llagostera juvenil, el Girona aleví i el MAP Abadessenc (MIC Integra) en futbol, i el Vedruna Palamós, el CE Palamós, el Bàsquet Girona i la Fundació Ramon Noguera, en bàsquet.