El gironí Albert Arenas (KTM) s'ha trobat amb la victòria en el Gran Premi de França de Moto3 ques'ha disputat al circuit de Le Mans en anar-se per terra l'espanyol Jorge Martín (Honda) i l'italià Marco Bezzecchi (KTM ) i ser sancionat amb tres segons l'italià Fabio di Giannantonio (Honda) amb tres segons per saltar-se una corba.

La cursa de Moto3 ha acabat de la manera més controvertida possible primer per la caiguda que han patit Bezzecchi i Martín, que per segona vegada consecutiva s'ha quedat sense puntuar i, després, per la sanció imposada a Fabio di Giannantonio per saltar-se la revolta nou i no cedir cap posició quan anava en el grup de cap, el que li ha fet perdre la victòria i caure fins a la quarta plaça, just per davant del seu compatriota Niccolo Antonelli (Honda), que també ha estat sancionat amb 1,8 segon pel mateix motiu.

Aquesta caiguda i aquestes sancions han alterat completament el podi del Gran Premi de França, en el graó més alt ha pujat, per primera vegada en la seva carrera esportiva, el gironí Albert Arenas, per davant del seu company d'equip, Andrea Migno, i amb el també Marc Ramírez (KTM), tercer.

Martín, autor del millor temps d'entrenaments, ha sortit com una autèntica exhalació res més apagar-se el semàfor, agafant uns metres d'avantatge sobre els seus immediats perseguidors, que en aquells instants eren el txec Jakub Kornfeil (KTM) i els italians Marco Bezzecchi (KTM) i Enea Bastianini (Honda).

L'espanyol Aaron Canet (Estrella Galicia 0'0 Honda), que ha complit amb la sanció que se li ha imposat a Jerez de la Frontera i ha sortit últim de la formació a Le Mans, va completar el primer gir en la dinovena posició, en un clar intent de no perdre el contacte amb el grup de cap.

Abans de complir-se el primer gir Kornfeil ja estava enganxat després del rebuf de la moto d'Martín, que en el segon gir ha protagonitzat la seva primera volta ràpida i amb això tots dos han aconseguit "desenganxar" de la resta de perseguidors en més d'un segon, una diferència minsa com per considerar que havien trencat la cursa.

Sengles voltes ràpides de Bezzecchi i Fabio di Giannantonio (Honda) en el tercer gir, han tornat al duo escapat al grup, comandat encara per Jorge Martín, però gairebé sense avantatge sobre el grup perseguidor, en què ja es trobava Aaron Canet en la quinzena posició.

L'argentí Gabriel Rodrigo (KTM), que ahir va patir una forta caiguda i es va veure obligat a passar per un centre mèdic per realitzar-li una sèrie de proves, va rebre l'autorització per disputar la cursa, però aquesta tot just li ha durat quatre voltes ja que ha acabat novament per terra, encara que en aquesta ocasió sense més danys que els que s'han fet en la seva moto.

El primer canvi de lideratge s'ha produït en la cinquena volta, quan l'italià Marco Bezzecchi ha avançat a Jorge Martín a la variant d'entrada a la recta de meta i ha començat ell a marcar el ritme en un grup davanter que, en aquells dies, formaven deu pilots , amb un altre grup perseguidor encapçalat ja per Aaron Canet, qui quant s'ha pogut situar líder del mateix va començar a rodar més ràpid que els pilots que el antecedien, però que ja acumulava un avantatge d'uns dos segons.

En el grup de cap estaven els italians Bezzecchi, Di Giannantonio, Bastianini, Antonelli, Migno i Arbolino, el txec Kornfeil, i els espanyols Martín, Ramírez i Arenas, mentre per darrere Canet ha encapçalat un grup en què també ha rodat Jaume Masiá, amb Alonso López (Estrella Galicia 0'0 Honda) en una endarrerida vintè-i-sisena plaça.

El ritme imposat per Bezzecchi al capdavant de carrera ha fet que cinc homes, ell, Martín, Di Giannantonio, Bastianini i Kornfeil, s'avancessin una mica a la resta d'integrants del grup i que aquesta diferència fos en augment en les següents voltes.

Cap dels integrants del quintet ha pogut escapar-se de la disciplina del mateix i només Bezzecchi i Martín han posat una mica d'interès en intercanviar-posicions per liderar la prova en el dotzè gir, el que ha alentit el ritme prou com perquè els qui els perseguien acabessin enllaçant amb ells, mentre ells han continuat la seva particular lluita per encapçalar la prova durant diversos girs més.

Per darrere, Aaron Canet s'ha esforçat en va per arribar fins al grup, que en l'equador de la cursa ja estava a més de sis segons de distància.

En el divuitè gir Jorge Martín ha tornat a superar Bezzecchi, a falta de quatre voltes per al final, però l'italià li ha tornat immediatament l'avançament, sabedor que l'espanyol buscava donar un canvi de ritme per sentenciar la que seria la seva tercera victòria de la temporada. Tot tornava a estar igual que pràcticament al principi de la prova.

Martín no ha desistit en la seva obstinació i una volta més tard (dinovena) ho ha tornat a intentar i encara ha trigat una mica més en recuperar el liderat, Bezzecchi ha tornat a fer-ho durant el tercer parcial del recorregut.

Martín i Bezzecchi s'ha embrancat en una baralla per la victòria que ha desesperats als seus perseguidors.