El ciclista britànic Chris Froome (Team Sky) va donar ahir un tomb al Giro d'Itàlià en guanyar a Bardonecchia deixant enrere Tom Dumoulin (Sunweb) i la resta de rivals davant el sever enfonsament del fins ara líder Simon Yates (Mitchelton-Scott), que diu adeu a la general.

Froome va atacar a 80 quilòmetres de meta, al Colle delle Finestre, després d'un gran treball del seu equip i de Kenny Elissonde, sabent ja que Yates perdia terreny abans de confirmar el seu gran defalliment. El dur atac de Froome també va sorprendre Dumoulin, Thibaut Pinot (FDJ) i Domenico Pozzovivo (Bahrain-Merida). Dumoulin tenia 2:54 de marge sobre Froome a l'inici d'etapa, un avantatge que va anar esbandint el britànic fins a ser líder virtual de la prova a 33 quilòmetres de meta, baixant el Sestriere de tercera categoria abans de la pujada final a Bardonecchia de primera, on va confirmar el seu triomf d'etapa i va aconseguir la maglia rosa a dos dies d'arribar a Roma.

El líder de l'Sky es va posar líder en treure més de tres minuts a Dumoulin en l'arribada a Bardonecchia. A falta d'una etapa de muntanya per finalitzar la prova, Froome és líder a 38 d'un Dumoulin que li haurà de tornar la jugada avui si vol arribar de líder diumenge al Vaticà.