El pilot alemany Sebastian Vettel (Ferrari) es va apuntar la tercera victòria de la temporada ahir al Gran Premi del Canadà, un retorn al més alt del podi que li permet recuperar el liderat del Mundial davant d'un Lewis Hamilton (Mercedes) que només va poder ser cinquè, mentre que l'espanyol Fernando Alonso (McLaren) va signar el seu segon abandonament seguit i Carlos Sainz (Renault) va ser vuitè.

Després de guanyar les dues primeres carreres del curs, Vettel va retrobar el gust de la victòria al Gilles Villeneuve. L'alemany va gestionar bé les seves opcions sortint de la pole, sense sorpreses dels Red Bull i la seva aposta pels pneumàtics més tous en una accidentada sortida per l'espectacular xoc, sense conseqüències, entre Brendon Hartley (Toro Rosso) i Esteban Ocon (Force India).

La nova sortida llançada va reprendre una carrera sense gaire emoció en les posicions capdavanteres. Després de la parada, Vettel es va quedar amb el cap fins al final, responent a l'atac amb poca fe de Valtteri Bottas (Mercedes) des de la segona plaça. El podi el va completar Max Verstappen i quart va ser el seu company de Red Bull Daniel Ricciardo.

Per darrere, en la lluita per als espanyols, Fernando Alonso va tornar a marxar de buit com va fer fa dues setmanes a Mònaco. Els dos abandonaments de la temporada van venir junts per al doble campió del món, que celebrava el seu GP 300 però que va haver de retirar el seu monoplaça a 28 voltes del final quan rodava virtualment per la desena posició. Carlos Sainz va aconseguir quatre punts amb una treballada vuitena plaça.