El Bordils va tancar ahir una temporada que ha anat, clarament, de menys a més. Després d'un estiu molt mogut que començava amb l'adeu de Pau Campos de la banqueta del primer equip i l'assumpció de Sergi Catarain com a nou tècnic, l'estiu va seguir amb un degoteig de jugadors que sortien de la disciplina del club gironí per buscar fortuna en altres clubs o altres categories.

Totes aquestes «turbulències» van fer que l'inici dels blanc-i-verds, en la seva cinquena temporada a Plata, fos més que entrebancat, fins al punt que es va arribar a Nadal en darrera posició i en una situació molt delicada. Però la paciència va donar els seus fruits i, de mica a mica, els resultats van anar arribant, i es va aconseguir la salvació un parell de jornades abans d'acabar-se la Lliga i afrontant amb tranquil·litat els darrers partits del calendari, que van jugar, per fi, sense la pressió i la necessitat de sumar.

Tot això ha fet d'aquest Bordils, un equip que sap a què juga, on tothom té clar quin és el seu rol i se solidaritza amb el company per fer que l'equip sigui millor.

La consecució de la Copa Catalana Gonzalo Usero ha estat la confirmació del bon treball que ha fet l'equip tota la temporada. Ahir va aconseguir superar el Sant Esteve Sesrovires, rival de Primera Nacional, però que va anar a Bordils amb ganes de donar la sorpresa.

Els de Catarain, però, no hi entenien de posttemporada, ni de partits d'exhibició. Van fer un joc molt seriós, dominant el partit a tots els nivells, tot i que, potser, la defensa hauria pogut ser una mica més contundent en algun moment, i van aconseguir endur-se el trofeu Gonzalo Usero amb un resultat de 31-23.

El Blanc-i-Verd, en del darrer minut, va ser una festa, amb el públic entregat als jugadors.

El Bordils, que ha tornat a aixecar el títol tres anys després, jugarà la semifinal de Supercopa Catalana contra el F.C. Barcelona o el Granollers.