El Girona va fulminar ahir l'entrenador Joan Carrillo, situant en el càrrec un tàndem format pel director esportiu Javi Salamero i el tècnic de l'equip juvenil Ricardo Rodríguez. Una decisió una mica sorprenent si tenim en compte que l'equip es troba entre els quatre primers classificats, primer objectiu del club abans de fer l'assalt a Segona B. «Les sensacions que donava l'equip no eren les que nosaltres volem», comentava el president Josep Gusó, que defensava «la professionalitat i la capacitat de treball de Carrillo i en Toni Jiménez».

Segons Gusó, «feia falta un revulsiu perquè l´equip no es relaxés i se n´anés cap avall i des de la junta esperem que aquest canvi ens faci reaccionar». El president del Girona també va comentar, respecte al fet que ara mateix l´equip és quart a la lliga, que «nosaltres no ens hem de preocupar del que fan els altres equips sinó el nostre» o va afegir que «hem tingut sort que aquesta setmana encara estiguem entre els quatre primers».

Sobre l´entrada de Javi Salamero com a màxim responsable del primer equip, Gusó entén que «qui entra és qui ha dissenyat la plantilla i és qui creu en aquesta plantilla».

Per la seva part, Javi Salamero, que ahir a la tarda ja es va fer càrrec de l'entrenament del primer equip, va defensar la decisió de situar-se ell al capdavant del projecte. «Després de la destitució d'un gran professional com en Joan (Carrillo) seria injust posar un altre tècnic i eximir part de les meves responsabilitats; és just que posi en risc les meves funcions».

A més a més, Salamero va parlar ja del futur de l'equip, avançant qui serà el tècnic de la pròxima temporada: «Passi el que passi en Ricardo (Rodríguez) ha de ser el pròxim tècnic però després de la gran campanya que estava fent amb el juvenil no el podíem carregar de cop i volta de responsabilitats».

A l'altre costat, Joan Carrillo mostrava la lògica decepció per la destitució i no dubtava a assenyalar que «no hi ha arguments esportius per fotrem fora. Em sento defraudat perquè no ens han deixat acabar la feina». El tècnic va comentar que «no comparteixo els motius de la junta directiva encara que entenc que ho hagin fet pel bé del club». Segons l´entrenador lloretenc, a qui li va costar aguantar l´emoció i a qui en algun moment se li va entretallar la veu, la decisió s'ha pres per «no pels resultats, ja que en aquests moments som quarts i això és inqüestionable sinó per les sensacions que dóna l'equip i aquest és un tema molt subjectiu».

Això sí, Carrilo va desitjar «el millor al Girona, perquè hi ha un gran grup de treball i espero que puguin guanyar tots els partits. Estic segur que el Girona pujarà». Abans de deixar l´estadi de Montilivi, Joan Carrillo i el seu ajudant, Toni Jiménez, es van acomiadar dels jugadors en el vestidors i aquests els van premiar la seva dedicació amb un sorollós aplaudiment.

Els canvis que hi haurà al Girona també provocaran una reestructuració en l´àrea esportiva del club. Javi Salamero seguirà ocupant el càrrec de director esportiu, però a partir d´ara tindrà com a col·laboradors el vicepresident esportiu, Pitu Rigau, i el gerent Francesc Perarnau.

Diumenge que ve el Girona visitarà el Palafrugell en un derbi que suposarà la primera prova per al nou tàndem tècnic, tot i que Salamero assegurava ahir que «no estic més pressionat del que estava fins ara perquè en tot moment m´he sentit el projecte com a propi, tot i que podem dir que fins ara estava més a la rereguarda i ara ho faré d´una manera més visible».