Lloret va tornar a complir ahir amb la seva tradició marinera i la processó de Santa Cristina va recórrer poble i mar fins arribar a l'ermita que porta el seu nom. Tal com va indicar l'obrer major, Salvador Palaudelmàs, es tracta d'un dia en què Lloret es pren un respir de la intensa activitat turística que marca la seva temporada estival i retorna als seus orígens.

La processó va sortir puntualment a les 8 del matí i va recórrer els carrers que van des de l'església fins a la platja, des d'on els participants van pujar als vaixells per dirigir-se al paratge de Santa Cristina. Les autoritats convidades d'enguany eren el diputat de CiU Jordi Xuclà, el director general de Turisme, Joan Carles Vilalta, el president del Consell Comarcal de la Selva, Robert Fauria, l'alcalde de Blanes, Josep Trias, i el batlle de Sant Vicenç de Montalt, Miquel Àngel Martínez. A més, enguany també va comptar amb la participació del Bisbe de Girona, Francesc Pardo, que també va oficiar posteriorment la missa a Santa Cristina.

Paral·lelament a la processó, però, van sortir de la platja de Lloret els participants en la regata de llaguts s'Amorra, amorra. Un any més, els remers de Santa Cristina es van proclamar vencedors, tot i que segons el seu portaveu, Àlex De Mingo, no els va ser fàcil, ja que la mar estava remoguda i havien remat "amb molts nervis", encara que al final es van acabar imposant per onzena vegada, sis de les quals han estat consecutives.

Un cop la regata i la processó van haver arribat a la platja de Santa Cristina -sota un sol de justícia-, el repic de campanes va marcar l'inici de l'ascens cap a l'ermita, on el Bisbe, Francesc Pardo, va oficiar la missa en un temple a punt de rebentar. Després de l'eucaristia, els assistents van poder adorar la seva relíquia, i quan van sortir a fora els esperava ja el generós estofat per reprendre forces. En aquesta ocasió s'han utilitzat 50 quilos de ceba, 30 quilos de tomata, 30 de pastanaga, 280 de vedella i 240 de patata (n'estaven previstos 300, però no hi van cabre). Quatre cuiners van estar treballant des de les 6 del matí fins a quarts de deu per tenir-ho tot enllestit.

Les noies van ser les encarregades de tornar els llaguts cap a Lloret, amb la regata femenina, i a la tarda va ser el torn de la Dansa de les Almorratxes o Ball de Plaça, a càrrec de les quatre parelles d'obrers de Santa Cristina, que va tenir un gran èxit de públic.