Cala Canyelles és una de les zones de Lloret de Mar que encara es mantenen un xic allunyades del bullici de turistes però la calma s'ha estroncat després que des de divendres el president del Kazakhstan i tota la seva "troupe" s'han instal·lat a la finca de Can Juncadella, en una zona privilegiada

La Costa Brava és la zona de vacances de molts polítics catalans i espanyols però ara, aquesta notorietat ha arribat més lluny, en concret al Kazakhstan, un país que fa frontera amb Rússia. El seu president, Nursultan Nazarbayev, va arribar divendres al matí a bord del iot Amevi Yacht, el més car del món, que dimarts es trobava a aigües de Blanes. L'home no va ser vist per ningú però, treballadors del Port de Canyelles asseguraven ahir que la finca de Can Juncadella, propietat d'un familiar del president, es va omplir durant el divendres nit per una festa i que el mandatari n'era l'amfitrió. De fet, una veïna de la zona assegura que durant tot el divendres "la presència policial a cala Canyelles ens ofegava i es veia gent amunt i avall amb carpes per posar al jardí".

Durant tot el divendres, la zona d'accés a la cala, que està a tocar d'una de les entrades de la Finca Juncadella, es va omplir de policia secreta, agents de seguretat i policia autonòmica, afirmava el guarda de l'aparcament a tocar la cala i proper a la finca.

La presència d'aquest alt mandatari que és amic personal del Rei d'Espanya, Joan Carles I, sumat que cap a les deu del vespre del mateix divendres, "es va sentir un helicòpter que arribava i aterrava a la zona de Can Juncadella" i "apareixia molta més policia", afirmava un treballador del port fa especular, a la gent de la zona que el Rei hi podria haver anat a passar també la vetllada noctura.

El iot seguia ahir fondejant davant la cala Canyelles de Lloret i és una embarcació que pertany a Lakshmi Niwas Mittal, un bilionari indi i que compta fins i tot amb un heliport. Construir-lo va costar 140 milions de dòlars i ara se'l valora en 300 milions. Tot i això, l'embarcació ni s'ha tocat, perquè la festa encara continuava ahir a Can Juncadella perquè al Port de Canyelles van desembarcar caixes de marisc per alimentar bons gourments i es dirigien cap a la finca. A més, al migdia, un vehicle va sortir de Can Juncadella custodiat per la policia i personal de seguretat.

Els veïns de la zona, davant d'aquest episodi de glamur i molta presència policial, comentaven ahir que aquest mandatari rus es veu amb gent de tot el món i fins i tot s'especulava a primera hora que entre els convidats a la festa de divendres a la nit podria haver-hi el primer ministre italià, Silvio Berlusconi.

Tot i això, la gent que omplia la cala de Canyelles ahir al migdia vivia aliena al iot ancorat davant seu i ignorant-ne la seva presència parava el sol com qualsevol dissabte al matí d'estiu i bevia al xiringuito de primera línia de mar.

L'escala del president del Kazakhstan segurament no serà la primera a la zona, ja que la finca de Can Juncadella pertany a un familiar seu i està farcida de luxe. És una antiga casa senyorial que s'ha convertit en un complex de luxe i dóna a mar, a la zona de cala Morisca, a tocar de Tossa de Mar dins el Massís de Cadiretes.