La galeria Fons d'Art d'Olot va inaugurar ahir una nova sala d'exposicions a l'hotel Guitart Monterrey de Lloret de Mar. El reconvertit hotel en un "cinc estrelles" incorpora una nova galeria que ahir es va estrenar amb un conjunt d'escultures i pintures del polifacètic artista i estilista Lluís Llongueras. La inaguració del nou espai va comptar amb la presència de l'artista, de la directora del Fons d'Art d'Olot, Dolors Capdevila, el propietari de l'hotel, Climent Guitart, i una representació del món cultural, econòmic, polític i social de Lloret de Mar.

Amb aquesta inaguració, el Fons pretén acostar els seus artistes a un públic molt heterogeni. I Llongueras reuneix de sobra aquests requisits per ser el primer a exposar a la nova sala. L'artista, segons Capdevila, "atrau a la gent i es mediàtic", i la paraula "polifacètic" li queda curta per descriure tantes cares per les vessants artístiques que poseeix del que també és un reconegut estilista. En el mateix sentit es va referir ahir el propietari de l'hotel que, fent gala de les "estrelles", va recordar el passat de l'hotel amb "molta tradició per la pintura i l'art". Coïncidint en un "polifacètic" artista, Guitart va afegir els vincles de Llongueres amb Dalí, amb qui va mantenir una relació especial durant més de vint anys. Així, "és l'idoni per començar aquesta sala permanent", tot i que l'artista "ja té uns anys, però amb marxa, com un noi jove", va afegir el propietari.

Reconegut estilista i artista

Per arribar, Llongueras ja es troba als supermercats amb el que la majoria de gent el coneix. Un estilista que en els darrers anys ha estat premiat per la seva cadena de perruqueries. Però "per desgràcia em coneixen per això", reconeix l'artista amb un somriure. Però el també autodenominat "polifacètic artista" es defineix com una persona inquieta que, "si em preparo, també sóc capaç de fer coses dignes".

I aquestes són les que ahir va voler presentar a la nova sala d'exposicions a Lloret de Mar. Un conjunt d'escultures i pintures. Les primeres, inspirades totes en la dona, i les segones, en un nou estil que denomina "pintura gestual". Les escultures inspirades en les dones, o les dones en escultura, arriben perquè "elles tenen alguna cosa, un àngel, una mirada, un posat, sensualitat... I són aquestes coses atrauen que acaben en escultura. Pel que fa a la pintura, explica com no pot superar un "Dalí, un Rafael o un Vermeer" que "pinten millor a la dona". Així, Llongueras ha buscat "el gest" i ha pintat "el que veig diferent" de manera que mai podràs dir "aquest quadre em recorda a tal o tal altre pintor".

L'artista d'Esparraguera es denomina "polifacètic i sobretot com una persona humana", però de Dalí ha heredat un esperit transgressor de les formes i del pensament. Si hagués de donar un consell al figuerenc artista, amb qui va compartir anys de relació, li diria "segueix viu". "I segueix viu", afirma. Si n'hagués de rebre algún de Dalí, la transgressió, mentre s'escapa en un futur llibre: "Dalí viu?".