La companyia pirotèncica Vulcano, de Madrid, es va endur amb 8,602 punts, la XXXIX edició del Concurs de Focs d'Artifici de la Costa Brava, que se celebra cada any durant la festa major de Santa Anna de Blanes. Amb aquesta designació del jurat, l'empresa madrilenya s'emportarà els 9.000 euros del primer premi, el trofeu commemoratiu Vila de Blanes i la garantia que podrà tornar a participar al concurs pirotècnic de l'any que ve.

El segon lloc va ser, en canvi, per la companyia polonesa Surex. Aquesta s'emportarà els 6.000 euros que s'atorguen al segon classificat. La resta de classificats del concurs de focs d'artifici van ser, en aquest ordre, les companyies pirotècniques Martarello, provinent d'Itàlia, les valencianes Valenciana -guanyadora del concurs de l'any passat- Portugués i en darrer lloc, l'australiana Show Fx.

Una festa internacional

Després de gairebé quatre dècades celebrant-se, el concurs de focs artificials s'ha convertit en una de les activitats més esperades de la Festa Major de Santa Anna.

A més d'un espectacle pirotècnic per a turistes i blanencs, s'ha convertit en una competició de prestigi europeu on, a banda de companyies pirotècniques de les terres de Llevant, també hi participen empreses provinents d'Itàlia o Polònia.

Aquestata nit comencen les visites guiades que, les nits dels divendres i dissabtes del mes d'agost, completaran l'oferta de sol i platja de Blanes. Es tracta d'unes passejades nocturnes que pretenen acostar als turistes la història del municipi a través del seu patrimoni. Sortint des de la plaça de Catalunya, just davant de la roca de Sa Palomera, els turistes s'endinsaran pel casc antic a través del passeig de Dintre i el carrer Ample, fins arrivar a l'Església. Des d'allà tornaran a baixar pel carrer Esperança i fins arribar al Club de Vela, on finalitzarà un recorregut d'una hora i mitja de durada i se'ls servirà una copa de cava. Les rutes es faran en català, castellà, anglès i francès, però també en rus, ja que segons el regidor de Turisme, Fernando Gómez, aquests turistes són un dels sectors més en auge al municipi.blanes |acn