L'emblemàtica discoteca St. Trop' de Lloret de Mar té el privilegi de ser la més antiga que es manté oberta a la Costa Brava, amb 47 anys d'història. El local va obrir les seves portes el juliol de 1962, quan començava a sonar el madison, el twist i el rock & roll.

En un principi, la seva clientela era bàsicament francesa, d'aquí el nom que se li va posar, que prové de Saint Tropez de la Costa Blava. En pocs anys, però, a mesura que anava arribant un major nombre de turistes a la zona, la discoteca es va anar omplint de suecs, noruecs, belgues i holandesos, que començaven a freqüentar la Costa Brava. A finals dels 60, el St. Trop' va donar un pas endavant que el va convertir en la primera discoteca de Lloret de Mar en part per la música que oferia. El local va apostar pels Beatles, els Rolling, Jimmy Hendrix, Janis Joplin o Jim Morrison.

El 1975, però, va ser l'any definitiu del local, ja que va experimentar una important reforma. L'artista banyolí Lluís Güell va redecorar la discoteca amb tocs daurats, murals pintats amb colors càlids, plafons de fusta i diverses estàtues irreverents com ara bisbes remaquillats. El procés va durar gairebé dos anys i va conferir el toc definitiu al local. "Hi havia gent que venia a veure el local", explica Ramon Uriach, codirector de la discoteca.

El 5 d'agost de 1987, però, un incendi ho va destruir tot i va marcar el final d'una època, tot i que només un any més tard, el 28 de juliol de 1988, va sortir a la llum el nou St. Trop'. El nou local va apostar clarament per la visualitat amb una gran cristallera en el segon pis i va mantenir els colors pastel de sempre. "És un local que permet veure la noia que t'agrada des de qualsevol punt, permet el joc de les mirades que es dóna a la nit", comenta Uriach.

Actualment, el local és espectacular, gaudeix de tres plantes amb més de 1.100 metres quadrats. Les dues primeres estan concebudes per ballar i disfrutar de la música, que sona de la mà del discjòquei resident Víctor Cassado de només 22 anys, i la tercera planta, gràcies a la seva terrassa, ofereix tranquil·litat i aire fresc per a aquells que vulguin gaudir d'una mica de conversa sota les estrelles de Lloret. La música ha fet una gran evolució fins a desembarcar als ritmes del house. "Ara oferim bàsicament House, que faci ballar. El tecnho és massa conceptual", explica Uriach. El so va acompanyat per diversos espectacles de llums i de vídeo.