La Costa Brava ja no és el que era. Tiffany's, Maddox, Paladium i les festes nocturnes amb cares conegudes han desaparegut. El "suquet" que Pere Portabella oferia cada estiu a la crème de la crème no ha tingut substitut, i les estrelles de Hollywood ja no traslladen els seus embolics aquí, tal com van fer Ava Gardner i Frank Sinatra durant el rodatge de Pandora i l'holandès errant. Però, per a moltes cares conegudes, la Costa Brava és fins i tot ara més atractiva que abans, ja que els permet passar més desapercebuts que en altres indrets turístics com Marbella o les Illes Balears. Alguns d'ells, com Tita Cervera, es dediquen a fer "d'ambaixadors" i promocionar la Costa Brava allà on van. D'altres, com José Coronado, procuren ser més discrets i intenten no deixar-se veure gaire. Sigui com sigui, el litoral gironí continua essent el lloc d'estiueig de moltes cares conegudes.

La baronessa Thyssen, Tita Cervera, està molt involucrada en la vida de Sant Feliu de Guíxols, on té la casa Mas Mañanas. De fet, no és ben bé una segona residència, ja que hi passa llargues temporades durant tot l'any, i la seva implicació ha arribat fins al punt de voler ubicar un Museu Thyssen al municipi. A Sant Feliu, Cervera ha tingut l'ocasió de trobar-se amb l'exministre de Cultura César Antonio Molina, que durant la seva etapa al Govern espanyol també va participar en les negociacions per crear el Museu Thyssen en aquesta localitat, on estiueja.

Seguint amb el món cultural, el director de l'Institut d'Estudis Catalans, Salvador Giner, visita sovint Lloret de Mar perquè hi té família, i alguns cops se l'ha pogut veure celebrant la festa de Santa Cristina. L'escriptora Rosa Regàs, per la seva banda, estiueja des de fa molts anys en una masia de Llofriu. D'aquesta experiència en va sortir, l'any 2004, el llibre Diario de una abuela de verano, convertida més tard en sèrie de televisió.

Molt a prop de Llofriu, concretament a Mont-ras, passa les vacances l'arquitecte Ricardo Bofill. Aquí, l'arquitecte ha deixat veure el seu caràcter urbanita, ja que fa un temps va demanar que les campanes de l'església no toquessin tan aviat al matí. Seguint amb la crònica cultural, Calella és el lloc d'estiueig del dibuixant i editor d'El Jueves Òscar Nebreda, el director de cinema Pere Portabella descansa a Palau-sator, al periodista Carles Sentís se'l pot trobar a Palafrugell, el filòsof i escriptor Xavier Rubert de Ventós opta per Sant Martí d'Empúries i Josep Carreras sol anar a Tamariu. El tenor demostra any rere any la seva fidelitat a la Costa Brava actuant al Festival dels Jardins de Cap Roig. Lluny de la costa, la soprano Montserrat Caballé té una casa a les Llosses (Ripollès), i fins i tot la seva filla, la també soprano Montserrat Martí, es va casar a Ripoll. D'altres, en canvi, prefereixen ser més discrets: a l'actor José Coronado, per exemple, és difícil veure'l per Llabià, on ha passat alguns estius.

Passem ara a l'àmbit de l'esport. Un dels visitants més fidels és el president d'honor del Comitè Olímpic Internacional (COI), Juan Antonio Samaranch, que des de fa anys reposa a Santa Cristina d'Aro. Altres esportistes que se solen deixar veure són el motorista Dani Pedrosa (Sant Antoni de Calonge), el porter del Barça, Víctor Valdés (amb casa pròpia a Palafrugell), el seu company Xavi Hernández (Sant Antoni de Calonge), el jugador de bàsquet Jordi Trias (Platja d'Aro), l'entrenador Javier Clemente (Peralada) o el gimnasta Gervasio Deferr (Caldes de Malavella). El pilot Sete Gibernau té casa a Pals, i la model Esther Cañadas, amb qui va estar casat, en tenia a Forallac. Sito Pons i la seva família, inclòs el seu fill Àxel, també pilot, també compten amb una segona residència a Pals. L'exfutbolista Johan Cruyff, per la seva banda, també ve sovint pel litoral gironí i ha participat en diversos torneigs de golf.

La Costa Brava, a més, tampoc entén de política, ja que hi estiuegen polítics de totes les tendències. Des de l'emblemàtic líder comunista Santiago Carrillo, que ha passat vacances a Caldes de Malavella i Palamós, fins a la líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, que durant els seus dies de repòs torna a la seva Blanes natal. L'expresident de la Generalitat Pasqual Maragall va des de fa anys a Rupià, mentre que l'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu (PSC), es dirigeix a la casa familiar de l'Armentera. El líder d'ICV, Joan Saura, i la seva parella, Imma Mayol, són assidus a les platges del Port de la Selva, mentre que diversos consellers de la Generalitat també trien la Costa Brava: Joaquim Nadal va a Palamós, Marina Geli, a l'Escala i Antoni Castells, a Jafre, per exemple.