Una cara coneguda pot ser el millor reclam turístic per a una població. I si no, que els ho diguin a Santpedor, on han vist augmentar el seu nombre de visitants d'ençà de l'èxit de Pep Guardiola com a entrenador del Barça. O, anant més enrere, la popularitat que va donar el triunfito David Bustamante al municipi cantàbric de San Vicente de la Barquera. Ara, segons han publicat diversos mitjans, la cantant australiana Kylie Minogue s'ha comprat una casa a Tossa de Mar, per estar més a prop de la família de la seva parella, el model tossenc Andrés Velencoso. Tossa torna a les pàgines internacionals com ja va passar quan Ava Gardner va filmar Pandora. Contribuirà això a promocionar la vila? Doncs els tossencs en tenen els seus dubtes. Alguns es mostren encantats de la vida amb els seus nous veïns, "ja que són una parella molt maca", mentre que d'altres pensen que una cara famosa-o dues, en aquest cas- no tindran cap mena d'efecte sobre un sector turístic en època de crisi.

En canvi, qui sí que vol homenatjar Velencoso és l'Ajuntament de Tossa, que té previst nomenar-lo "tossenc d'honor" en un acte que tindrà lloc, molt probablement, al mes de setembre. Segons va informar fa mesos el consistori, la voluntat és agrair a Velencoso la promoció que fa de Tossa en les seves aparicions públiques. Kylie també podria participar en l'acte.

A Tossa, pràcticament tothom coneix la família Velencoso, que regenta un bar i un restaurant a la vila. "Ell és un noi molt maco que s'ha donat a conèixer mundialment, i aquesta noia canta molt bé. Jo crec que el fet que estiguin relacionats amb Tossa serà molt positiu per al poble", assenyala una venedora. "La família d'ell és molt agradable, els conec i tot són molt bona gent" afegeix. Per això, pensa que la parella "donarà a conèixer Tossa arreu del món", la qual cosa "resultarà positiva".

El mateix pensa la Tània Carmona, que treballa en una pastisseria del centre de Tossa. "Penso que sí, que això podria fer que vingués més gent, però ells no poden ser l'únic motiu pel qual la gent visiti Tossa", assenyala. "És clar que m'agradaria que això tingués repercussions en l'àmbit econòmic, que vingués més gent, però l'únic que vull és que Tossa segueixi essent un poble tranquil i que ells hi puguin viure tranquil·lament, també". Explica que la família Velencoso "són molt bona gent i molt humils", per la qual cosa creu que "no han canviat ara que l'Andrés s'ha fet tan famós". Des d'una botiga de records propera, la Lali no ho té tan clar. "Jo no me n'aniria a un lloc de vacances només perquè hi ha un famós", aclareix, "però sí penso que això pot ajudar a promocionar Tossa, que la gent sàpiga que existeix".

Però hi ha d'haver opinions per a tot, i hi ha gent que no creu en l'efecte mediàtic que pugui tenir la parella Andrés-Kylie. "No són tan famosos, i els únics que potser se'n beneficiaran seran els establiments de la seva família. Els altres ens quedarem igual com estàvem", assenyala un gelater. "Hi ha molta gent que no sap ni tan sols que existeixen", concreta.

D'altra banda, hi ha qui en fa una anàlisi més profunda. "A Tossa han de canviar moltes coses, no només que arribi ella", comenta la dependenta d'una botiga on es venen peces de bijuteria. També afirma que a l'hivern "Tossa està totalment morta" i no confia que la situació canviï amb la parella vivint a la població.

Una casa de 472.000 euros

Sigui com sigui, la notícia que Kylie Minogue s'ha comprat una casa a la Costa Brava ja ha fet la volta al món, ja que molts rotatius l'han recollida. Segons va publicar Contact Music, l'estrella australiana hauria començat la seva recerca al mes d'abril, i finalment hauria trobat la casa dels seus somnis per 472.000 euros. D'aquesta manera, la parella podrà estar més a prop de la família de Velencoso i, si es dóna el cas, donar un cop de mà amb el negoci familiar. De fet, ja va transcendir fa unes setmanes que la cantant havia ajudat el seu sogre a buscar personal per als seus establiments. El que és clar és que Kylie s'està mostrant més que disposada a integrar-se en la vida de la seva parella.