Està oberta des del 12 de juny, i des de llavors ja ha aconseguit més que quatriplicar el nombre d'abonaments respecte els de l'any passat. La nova piscina de Salt, més coneguda com la «platja», ha tingut una molt bona rebuda entre els usuaris al llarg del seu primer mes en funcionament: una pista de vòlei platja, una pendent suau per entrar-hi i la gespa que l'envolta són els seus principals atractius.

Segons explica el tècnic Quim Fontané, l'objectiu és que la piscina sigui «molt lúdica». D'aquí ve la idea de la pista de vòlei platja, que compta amb la sorra reglamentària per a aquest esport (oberta al públic però que també acull entrenaments oficials, per exemple, del campió d'Espanya), les classes d'aqua-gym o els entrenaments de kayak-polo que es fan a partir de les vuit del vespre, quan la piscina tanca les portes al públic (entre el 15 d'agost i el 5 de setembre estarà oberta només fins a les set de la tarda).

Pel que fa a la piscina pròpiament dita, el sobrenom de «platja» se li dóna perquè comença a la quota zero i la gent s'hi pot anar introduint progressivament, com si fos una platja, però sense onades. També hi ha barres de ferro per facilitar l'entrada a la gent gran o amb problemes de mobilitat, i una cadira elevadora per a les persones amb discapacitats més greus. La seva fondària màxima només oscil·la entre els 1,55 i 1,6 metres, amb l'objectiu que els banyistes puguin aprofitar al màxim la seva superfície. Pel que fa a la piscina «petita», és a dir, la destinada als infants, té una fondària d'uns 40 centímetres, per tal que les criatures puguin jugar-hi gairebé sense necessitat de bombolla.

Fontané destaca que la reforma de la piscina era molt necessària. «L'anterior tenia ja 30 anys i, malgrat que se'n fes un manteniment, li calia molt una renovació», explica. El recorregut, no obstant això, no ha estat fàcil, ja que l'estiu passat s'estaven fent obres i això va comportar algunes molèsties, segons el tècnic. L'esforç, però, ha valgut la pena. Els aproximadament 220 abonaments que es van fer l'any passat s'han més que multiplicat per quatre, i encara queda estiu per endavant. «Pensem que els podem arribar a multiplicar per cinc», augura Fontané. Pel que fa a la tipologia d'usuaris, als matins hi ha entre un 75 i un 80% de participants d'esplai, mentre que a mesura que avança la tarda van arribant més famílies. D'altra banda, també s'ha signat un acord amb els gestors de la piscina coberta per tal que els seus membres puguin utilitzar també la «platja».

L´únic problema amb què s'han trobat é que, en els inicis, un grup minoritari de joves va causar algunes molèsties, però s'ha procurat solucionar intensificant la seguretat.