A Roses, hi ha un cas especial. Al juny, l'Associació Ciutadana per a la Participació (ACP) va proposar a l'Ajuntament la creació d'un espai apte per a gossos en una platja. Per la seva banda, el regidor Joan Esteve Danés -responsable de Sostenibilitat Ambiental- va assegurar que ja fa un parell de mesos que es va plantejar l'opció de fer una platja oberta a gossos. En aquest sentit, però, Danés havia pensat a adaptar la desembocadura de la riera de Ginjolers per al bany dels gossos.

En aquest punt, actualment hi ha poca sorra. Danés proposa extreure la terra acumulada dins el túnel de la riera i dipositar-la a cada banda. "D'aquesta manera, quedarien uns 20 metres per cada banda i es separaria la platja de la Punta i la Nova. Seria una platja aïllada", explica Danés, qui afegeix que la creació d'aquesta platja no serà possible aquest any perquè encara s'estan demanant els permisos corresponents.

«També tenen dret al bany»

Juan José Albors, membre de l'ACP, valora positivament la creació d'una platja per a gossos, però també destaca que aquest lloc "hauria d'estar en un lloc cèntric" i adequat, aprofitant l'extensa llargada de la costa marítima de Roses.

Al costat de la desembocadura de la Riera Ginjolers, a la platja, Maria Carme Valdera comenta que li sembla "molt bé que els ?gossos es puguin banyar a la platja. Ells també tenen dret a banyar-se". No obstant això, creu que "s'haurien de vigilar els gossos que accedissin a la platja, ja que si són molt grans o violents seria perillós pels nens".

Un altre element turístic que té problemes amb els animals de companyia són els vaixells que fan rutes turístiques. "A Roses cada cop hi ha més famílies amb gossos. És un problema, però ens veiem obligats a permetre l'accés dels animals als vaixells. Si no, s'en van", explica Anna Falcó, treballadora d'una empresa que ofereix rutes marítimes.

Als hotels, l'acceptació dels animals de companyia com a clients també és un fet polèmic. Otmane, recepcionista d'un hotel de Roses, explica que a l'empresa per la qual treballa "acceptem animals de companyia, sempre que no siguin molt grossos ni es quedin sols a l'habitació".