La Costa Brava ja compta amb la seva primera guia turística en braille, que permetrà fer un gran pas endavant en matèria de turisme accessible. El volum recull tots els espais i activitats que estan adaptades a les persones amb algun tipus de discapacitat.

El Patronat de Turisme Costa Brava Girona i ONCE Catalunya van presentar ahir la primera guia turística en braille, per tal de donar a conèixer l'oferta de turisme accessible que hi ha al litoral gironí. El president de la Diputació i del Patronat, Enric Vilert (ERC), va explicar ahir que aquest tipus d'iniciatives són les que diferencien la Costa Brava d'altres destins turístics emergents i més barats: "No volem competir en preus sinó en qualitat, fidelitzar els clients i ser una destinació accessible", va assenyalar.

El Patronat de Turisme i l'ONCE han treballat estretament durant el centenari de la Costa Brava. L'any passat van presentar una sèrie de vuit cupons commemoratius, i durant la seva presentació ja es va anunciar la creació d'aquesta guia, que ha trigat un any a materialitzar-se. El resultat, però, val la pena, ja que es recull tota l'oferta accessible de la zona: 233 alotjaments, 19 museus, 11 empreses de turisme actiu, 40 patges i 50 oficines de turisme, així com informació sobre mobilitat en el territori. D'altra banda, també hi ha informació general sobre els recursos naturals, patrimonials i turístics, així com un ampli ventall d'activitats a l'abast de les persones que pateixen algun tipus de discapacitat: des de vela adaptada fins a submarinisme amb cadira amfíbia, per exemple.

El document, del qual inicialment s'ha fet una tirada curta "perquè és la primera i encara està viva, en el futur s'hi poden afegir més coses", es distribuirà des del Patronat i es podrà trobar en establiments i museus accessibles, i ONCE la posarà també a disposició dels seus associats.

Precisament, la delegada de l'ONCE Catalunya, Teresa Palahí, va celebrar que el braille sigui un codi "viable i compatible" amb les noves tecnologies, i va celebrar que cada cop sigui més conegut: "Apostem pel turisme accessible perquè a les persones cegues o amb discapacitats visuals ens agrada viatjar i poder anar a llocs adaptats", va indicar. De fet, la presentació de la guia va tenir lloc a l'hotel Llegendes de Girona perquè és un establiment que ha treballat molt el tema de l'accessibilitat.