festa de santa cristina. Arribada de la verge i la processó a Santa Cristina.El cuiner Manel Soria, remenant l'olla amb el tradicional estofat. Carles Guitart i Salvador Faro van ser els altres dos cuiners encarregats de preparar-lo. L'ermita de Santa Cristina, plena de gom a gom.L'Obreria de Santa Cristina, celebrant el triomf.

Com cada 24 de juliol, Lloret es va llevar ahir a primera hora del matí, quan alguns turistes encara es dirigen, arrossegant les cames, a dormir als seus hotels o cap a l'estació d'autobusos, carregats amb maletes per començar el seu llarg camí de retorn cap a casa. I és que el dia de Santa Cristina, Lloret deixa els seus contrastos al descobert: en plena temporada turística, enmig de les eternes nits de discoteca i l'ebullició constant de les platges, centenars de persones es congreguen en la tradicional processó marítima i posterior missa a l'ermita de Santa Cristina. S'hi troben pares amb fills, avis amb néts, grups de joves en colla i gent que es veu d'any en any per comprovar com han crescut els més petits o com de bé es conserven els coneguts. Ah, i moltes Cristines. Està comprovat que molts lloretencs trien per a les seves filles el nom de la patrona, ja que al llarg del matí no es deixen de sentir felicitacions.

Tal com marca la tradició, la processó va sortir a les vuit del matí de l'església acompanyada per la música de la Bisbal Jove. Un cop a mar, una vuitantena de barques van acompanyar la verge fins a la platja de Santa Cristina, on alguns estiuejants estirats a la platja s'ho miraven amb curiositat. Pel que fa a la regata de llaguts, S'amorra, amorra, l'obreria de Santa Cristina va tornar a alçar-se amb el triomf en categoria masculina, tal com ha vingut fent en els darrers anys. Després de la competició va venir la missa i, poc abans del migdia, la degustació del tradicional estofat. A la tarda, va haver-hi el tradicional ball de plaça.

Pel que fa als convidats, a ningú se li escapa que estem en any electoral i per això es va veure una nodrida representació de CiU (el candidat Santi Vila, Felip Puig i Jordi Xuclà, entre altres), i del PP (la candidata a la presidència, la blanenca Alicia Sánchez-Camacho, i el candidat gironí, Enric Millo). També hi havia, però, la presidenta d'Òmnium, Muriel Casals, i el periodista Enric Juliana.