Asia i Ela són dues joves de Polònia que passaran 11 dies de vacances a Blanes. La diferència amb els altres ?turistes és que aquestes dues noies no dormen en un hotel o en un càmping, sinó que s'allotgen a la casa d'un amic de Blanes que coneixen per una sèrie de casualitats de la vida. Una ?història ben curiosa.

Per què han vingut de vacances a Blanes?

És una llarga història. Hem vingut perquè ens ha convidat un amic de ?Blanes.

Expliqui'm aquesta història.

Bé, un amic nostre va anar a una ?trobada d'una comunitat cristiana ?anomenada Taizé. Allà va conèixer un noi de Blanes que l'any passat va venir de vacances a Polònia i ens va convidar a venir uns dies a Catalunya.

I aquí estan...

Sí, vam arribar ahir al vespre. El ?primer que hem fet aquest matí és anar a la platja i visitar una mica el ?mercat de Blanes.

Com han vingut?

Hem viatjat amb avió. El vol va ?durar més de dos hores, però és més ?còmode que anar per carretera. De l'aeroport de Girona vam anar a Blanes amb autocar.

Què tenen previst visitar?

En total, estem onze dies a Catalunya. Els primers dies estarem per Blanes amb el nostre amic. Després, volem ?visitar altres pobles propers com ?Lloret de Mar, Tossa de Mar i Barcelona.

Barcelona està una mica més lluny.

Sí, ja ho sabem. Però volem veure l'obra ?arquitectònica de Gaudí. Ens ?interessa molt. També volem ?visitar l'obra d'un català molt famós.

De qui es tracta?

De Salvador Dalí. Volem anar al seu museu de ?Figueres.