La 68ena edició de la Travessia Popular del Port de Blanes, que es va celebrar ahir al matí, va comptar amb més de 150 participants. La competició amistosa va tenir com a protagonistes a les meduses, que van fer acte de presència en el moment de la prova i van picar a una vintena de nedadors, segons dades del departament de Protecció Civil de Blanes.

A les platges de Blanes fa dues setmanes que hi ha presència de meduses, segons va explicar el cap de Protecció Civil de Blanes, Josep Lluís Pouy. «Abans que comencés la competició es va fer el recorregut amb una embarcació i vam detectar una vintena de meduses», va dir Pouy. La direcció de les meduses té un canvi constant, segons el corrent de l'aigua. Aquest és un dels motius per els quals no es va suspendre la prova, segons va informar Protecció Civil. El fet és que almenys una vintena de nedadors, quan van arribar al final del recorregut de 850 metres, a la platja petita del port, van haver de dirigir-se al personal de la Creu Roja per rebre primers auxilis.

«Una nedadora menor d'edat va ser recollida per una embarcació d'assistència perquè va rebre una picada al genoll», va assenyalar Pouy.

El guanyador de la prova masculina (apta per a tots els públics) va ser Ricard Pujol, del Club Natació Lloret. En categoria femenina, la vençedora va ser Xènia Font, nedadora del Club Natació Sant Feliu de Llobregat. Lluís Maria Callís, de 78 anys, va rebre el premi al nedador més veterà i Núria Gascón, de 72 anys, va ser la nedadora més gran.