La població costanera de Lloret de Mar absorbeix, avui en dia, una gran quantitat de turisme. El càmping Canyelles, el més antic del municipi, ha estat testimoni de l'evolució del turisme al llarg de 52 anys de negoci. El funcionament del càmping lloretenc es va fer oficial l'any 1958, però abans s'hi amagava una curiosa història.

El 1932, el turisme a Lloret de Mar era una novetat. Llavors, el murcià Antonio Rodríguez i la seva dona, Dolores López, van obrir un negoci enmig del bosc de cala Canyelles, on encara no hi havia res construït. Rodríguez era un transportista que cada matí duia peix fresc de Lloret a Barcelona.

El 1931, Rodríguez s'havia traslladat amb la seva família a viure a Lloret, població de la qual estava enamorat, segons expliquen les seves filles, Encarnació i Anna. Un dia, Rodríguez i un amic van anar a buscar bolets prop de la cala Canyelles i es va assabentar que hi havia una finca en venda. Per 1.500 pessetes, Rodríguez va vendre una propietat de Sant Adrià per comprar un terreny a Canyelles. En aquella època, gent de l'àrea metropolitana de Barcelona feia excursions i acampava a la mateixa platja de Canyelles. Rodríguez va fer un petit bar amb canyes, fusta i quatre taules per a aquest turisme, segons explica Josep Maura, l'actual responsable del càmping Canyelles.

El petit local va anar evolucionant al mateix ritme que augmentava el turisme. Així és com el 1958 (tot i que els primers documents daten del 1957) es va constituir el càmping Canyelles.

Al principi, la zona d'acampada era una petita esplanada on no hi havia ni aigua ni llum. Ara, en canvi, l'espai per acampar és molt més ampli i està format per una sèrie d'esplanades que s'han construït a sobre un turó. Això comporta que el càmping tingui un fort pendent. El càmping Canyelles és un negoci familiar on treballen una quinzena de persones i hi ha unes 300 parcel·les. El càmping tanca les portes el 30 de setembre i no les obre fins poc abans de Setmana Santa, però cada any s'han de fer reformes de manteniment, sobretot per arreglar els marges. Aquest any, la nevada del març va afectar les seves instal·lacions.

El mateix Josep Maura és qui s'encarrega de pujar les autocaravanes dels clients pel pendent del càmping fins a la zona d'acampada. Ho fa amb un jeep groc de 32 anys d'antiguitat, capaç de pujar els voluminosos remolcs entre pujades i revolts. "No haig de fer gaires maniobres perquè ja ho tinc per mà", comenta.

El càmping Canyelles va celebrar el cinquantè aniversari ara fa dos anys amb una festa, i va rebre un premi de la Cambra de Comerç de Girona. Entre els clients més fidels d'aquest càmping ubicat entre Lloret i Tossa de Mar hi ha un holandès que fa 46 anys seguits que hi passa les vacances, tot i les diverses desgràcies familiars que ha viscut. Entre els seus millors clients hi ha l'Associació de Caravanistes del Bages.