A pocs dies de l'estiu, a punt d'agafar vacances, qui no s'ha imaginat amb els seus fills a la platja jugant a pales o fent castells de sorra? La platja, però, i sobretot les altes temperatures poden provocar problemes als més petits. Per evitar-ho, doncs, cal prendre certes precaucions. L'empresa Baby Emporium, especializada en el sector de la puericultura, ha elaborat un decàleg de deu consells perquè els pares puguin gaudir d'unes vacances tranquil·les amb els més petits de la casa.

1. Protecció solar

Durant l'estiu, cal evitar exposar els nens al sol en les hores més intenses. En aquest sentit, el més aconsellable és matinar per anar a la platja o la piscina, ja que es redueixen les possibilitats de patir cremades solars. També cal utilitzar un protector solar adequat a l'edat del nen i cal renovar-lo cada cert temps per matenir la pantalla solar. També és aconsellable l'ús de para-sols.

2. Indumentària

Un dels elements destacats a l'hora d'escollir la roba per als més petits és que tant per anar a la platja com al llarg del dia han de ser teixits transpirables, perquè els nens no passin calor. A més, és imprescindible portar un barret o gorra i unes ulleres de sol que protegeixin dels raigs solars.

3. Hidratació

És evident que durant aquestes dates els nens i els avis són els que pateixen més les conseqüències del Sol. Per això, és important portar una ampolla d'aigua a la bossa. A més, és aconsellable refrescar els més petits amb dutxes o simplement mullar-los amb aigua en diverses ocasions al llarg del dia. En el cas dels nens més petits, que no poden banyar-se al mar, les piscines inflables són la millor solució.

4. Picades i al·lèrgies

És aconsellable utilitzar repel·lents per evitar les picades dels mosquits. En el cas que els mosquits aconsegueixin el seu objectiu, cal usar cremes amb corticoides i, sobretot, evitar que els nens es rasquin, ja que es poden fer ferides. En les al·lèrgies, les fruites, la calor, alguns insectes i els animals són les causes més típiques. Si el nen és al·lèrgic, cal extremar les precaucions, sense oblidar de dur a sobre el medicament apropiat.

5. Alimentació

L'època d'estiu és una de les més variades en fruites, per això, cal aprofitar-ho. És molt recomanable donar dos o tres peces de fruita durant el dia als nens que els permetran hidratar-se, a més d'alimentar-se sense patir baixades de sucre per la calor.

6. Tall de digestió

Aquest accident digestiu és comú a l'estiu com a conseqüència dels canvis de temperatura, sobretot entre els nens. Per prevenir-lo, no poden banyar-se fins unes dues hores després de menjar, a més cal entrar a poc a poc perquè el cos s'acostumi a la temperatura del mar.

7. Jocs sense perill

La sorra és una de les majors diversions dels més petits, no només fent castells de sorra, sinó també enterrant els pares i altres nens. Els grans que estiguin amb ells, però, han de vigilar que la sorra no vagi als ulls o l'acabin ingerint.

8. Seguretat a l'aigua

Els Flotadors, les "bombolletes" o els maniguets són els "salvavides" més coneguts. A més, d'assegurar-los és una bona manera d'iniciar-los a la natació.

9. Etiquetatge

En el moment de comprar els productes aquàtics els pares no han de fixar-se només en el preu, sinó també llegir les advertències i l'etiquetatge per comprovar que el producte compleix amb els requeriments de la Unió Europea.

10. Vigilància

Finalment, en aquests dies d'estiu, la prudència i l'atenció han de ser els millors aliats per als pares, ja que les aglomeracions poden portar a confusions en els més petits. És aconsellable portar algun element que els identifiqui.