La Festa Major Petita de Blanes, que recorda la figura dels copatrons -Sant Bonós i Sant Maximià- comença avui a dos quarts de set de la tarda amb activitats per als més petits (jocs infables i festa de l'escuma) i continuarà demà dissabte 20 d'agost i diumenge 21 d'agost. Enguany, però, l'Ajuntament de Blanes ha decidit impulsar la Festa dels Copatrons organitzant un major nombre d'activitats que en altres edicions anteriors i fomentar la participació de les entitats de la població.

La Festa dels Copatrons d'aquest 2011 té un cost total de 8.000 euros, segons dades facilitades per la regidora de Cultura i Festes, Lara Torres. Respecte l'any anterior, el pressupost d'aquest any augmenta uns 2.000 euros. "Hem incrementat lleugerament el pressupost i compensa una mica amb la retallada que vam fer en la Festa Major", va comentar Torres. "Seguint la mateixa línia de la Festa Major, hem buscat la complicitat de les entitats de Blanes per organitzar les activitats", va afegir. Per exemple, la xocolatada popular del diumenge al matí anirà a càrrec de l'Agrupació Escolta Pinya de Rosa i el mateix dia a les deu de la nit hi haurà una sessió de danses tradicionals catalanes organitzada per l'Esbart Joaquim Ruyra.

Un dels plats forts de la Festa dels Copatrons és l'aspecte musical. L'àrea de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes ha apostat per acostar diferents tipus de música a tots els públics: música clàssica, rumba catalana, country, sardanes i música tradicional. Avui a la nit hi ha dues actuacions. La primera és el concert De Mozart a Beatles passant per Blanes, un espectacle a càrrec de l'Orquestra de Cambra de l'Empordà. L'entrada té un cost de 10 euros i l'actuació es celebra a les nou de la nit en el teatre de Blanes. Una hora més tard, a la plaça dels Dies Feiners i amb entrada lliure, hi ha un concert de rumba catalana del grup Sabor de Gràcia, que oferirà el concert de rumba catalana 20 x Gato, homenatge a Gato Pérez, pare musical de Sabor de Gràcia, en el qual es promouran cançons de l'artista que formen part del patrimoni musical i cultural de la rumba catalana.

Demà dissabte hi ha un espectacle de country i l'espectacle Nit de Playback a càrrec del Club de Jubilats Sant Jordi. Finalment diumenge hi ha una audició de sardanes amb la Cobla Marinada

Una altra de les activitats destacades és l'obra teatral Cuina de nassos, un espectacle patrocionat per Dipsalut i que vol fomentar hàbits saludables a través de la cuina mediterrània.

Tot i aquestes novetats, en el programa d'aquesta Festa Major Petita dels Copatrons també hi ha anunciats actes tradicionals com la 29ena edició de la Caminada Popular de la Nit de Sant Bonós, que es fa el dissabte a dos quarts d'onze a la nit i en la que cada any participen prop de 4.000 persones de totes les edats, amb experiència o sense. La marxa transcorre durant 8 quilòmetres la població de Blanes. També es celebra la missa a l'església de Santa Maria, que es fa el diumenge a les dotze del migdia.