Els pobles mariners de la Costa Brava celebren les processons marítimes dedicades a la Verge del Carme.L'Estartit es va omplir per seguir la processó de la Verge dels pescadors.Llançà també va celebrar

al migdia el seu acte.La processó d'Empuriabrava va congregar desenes de persones que van seguir la verge.

La Verge del Carme, patrona dels pescadors, es va quedar ahir a l'Escala sense la companyia d'aquests després que secundessin la protesta que havien anunciat que consistia en no assitir al tradicional acte. Com havien advertit fa pocs dies, els pescadors no van participar a la festa del Carme com a protesta perquè Capitania Marítima ha aixecat un expedient que pot suposar una multa d'entre 30.000 i 600.000 euros a la teranyina que en la passada edició es va encallar en unes roques entre la platja i el Cargol i va haver de ser socorreguda.

La majoria dels escalencs coneixien la protesta, però molts dels assistents es van sorprendre i es preguntaven perquè enguany la Verge anava tant "sola". De fet, així ho van explicar alguns dels botiguers i restauradors de la primera línia. "La gent ens preguntava perquè no hi havia embarcacions aquest any i els hi hem explicat", va afirmar Joan Huerva del restaurant la Punta. "És molt trist que s'hagi d'arribar a aquests extrems. Suposo que en el sector de l'hostaleria faríem el mateix, anar tots junts", va afegir. Huerva va destacar que l'any passat hi havia prop d'un centenar de vaixells i, en canvi, enguany eren una quinzena, el que va posar de manifest la incidència de la protesta.

Carme Ferrés del bar la Caravel·la va assegurar que la protesta s'havia notat i que trobava "absurd" que hagin sancionat als pescadors. "De tota la vida que s'ha fet i ara els hi busquen les pessigolles. Ho trobo una mica absurd. A més, si només recorren uns metres...", va afirmar Ferrés. "Total que és la festa dels pescadors i no han tingut festa", va concloure. Per la seva part, el president de la Unió de Botiguers, Eloi Ballesté, va defensar que no s'hauria d'haver obert l'expedient i es va mostrar del costat dels pescadors. "Ells han decidit això i se'ls ha de donar suport", va afirmar Ballesté, que va carregar contra el fet d'haver tirat endavant l'expedient. "És una mica gros que obrint un expedient, ja que ho fan desinteressadament i per una festa popular del poble", va manifestar Ballesté.

Estartit, Empuriabrava i Llançà

Per altra banda, a l'Estartit, la Verge del Carme va recórrer ahir a la tarda el trajecte entre la plaça de l'Església i el port per arribar a les Illes Medes amb la companyia d'un bon grapat d'embarcacions. A Empuriabrava, com és tradició, la Verge va sortit cap al vespre des dels canals. Finalment, a Llançà, la processó dedicada als pescadors també va ser l'acte principal del dia amb un seguici de desenes de persones.