Calonge acollirà aquest agost un nou festival que combina la màgia amb el món de les nines i s'allunya de la majoria de certàmens que hi ha actualment a la Costa Brava. L'esdeveniment combina, a més, aquests dos sectors amb exposicions i altres activitats paral·leles. El festival de nines In-Dolls se celebrarà del 9 al 12 d'agost i el certamen de màgia, MagicInterFest, es farà els dies 10 i 11 d'agost. La voluntat dels organitzadors és que In-Dolls sigui un punt de trobada per a artistes, col·leccionistes, fabricants, compradors i distribuïdors d'Europa i de tot el món i pel festival de màgia s'han buscat "les primeres figures" internacionals com a reclam.

La directora d'In-Dolls i MagicInterFest, Anastasia Gnezdilova, va voler explicar el nexe d'unió entre aquests dos sectors aparentment tant distants. Gnezdilova va relatar que "en els temps prehistòrics" la gent sentia la necessitat "d'estar protegida" i buscaven la connexió amb el món espiritual. "L'única persona capaç d'establir aquest contacte era el bruixot, amb rituals en els que utilitzava figures, nines, que feien el paper d'intermediaris" i aquests objectes es convertien "en talismans". "Nines i màgia estan presents a les nostres vides -va destacar Gnezdilova-. Ara el bruixot s'ha convertit en un il·lusionista o un mag i les nines en objectes de joc o obres d'art", va afirmar. "S'han canviat les seves funcions però tant la màgia com les nines tenen una cosa en comú, ens porten al món de fantasia, joc, teatre i alegria", va explicar la directora.

Gnezdilova va afegir que els festivals de nines són molt populars a Rússia, al nord i centre d'Europa i també als EUA i l'Àsia, però no a Catalunya i per això han decidit apostar-hi. Finalment, va destacar que hi haurà més de 125 artistes de deu països diferents amb més de 1.000 obres d'art del món de les nines. El preu d'entrada a l'exposició serà de tres euros i es farà al Palau Firal.

Per la seva part, el director artístic del festival de màgia, el mag Xevi, va destacar la qualitat dels artistes que hi participaran. "Us puc assegurar que aquest serà l'espectacle de màgia més important de l'any a Catalunya", va afirmar Xevi, que va afegir que "tot són primeres figures i que hi ha una variació en els diferents tipus de màgia". En aquest sentit, els assistents podran gaudir amb els "trucs" de Serjo (Argentina), Pilou (Bèlgica), Roy Gardner & James (Alemanya), Arno (França), Erick Lantin & Valérie (Canadà) i Xevi. Les actuacions es faran a dos quarts de set i a dos quarts d'onze al Palau Firal.

També hi haurà altres activitats com tallers, titelles o la presència dels Dracs de la Bisbal a la inauguració o un cercavila amb els gegants de Sant Antoni de Calonge. A més, també hi haurà espai per les arts plàstiques amb la col·laboració del pintor Josep Niebla, Glòria Llonch i Pia Crozet. L'exposició de Niebla es podrà veure a la primera planta del Palau Firal de Sant Antoni de Calonge on també hi haurà exposada obra de Llonch i es podrà admirar una exposició d'obra de l'escultora Pia Crozet. Xevi va destacar, finalment, que esperen que el certamen tingui continuïtat l'any que ve i que no acabi en una sola edició.

L'organitzador dels dos festivals és Mas Falet 1682, que té com a objectiu difondre i popularitzar els valors artístics i culturals i que està situat en un castell del segle XVII. Mas Falet espera que hi hagi bona acollida per part del públic i així poder-ne assegurar la continuïtat.