Milers de persones es van aplegar a la platja de Blanes per seguir el primer dia de focs.La pólvora va il·luminar el cel i Sa Palomera.La platja, plena a vessar esperant que comenci el concurs de focs. Un dels treballadors de la pirotècnia fent els preparatius del llançament de la nit.

La pólvora de la Pirotècnia Hermanos Ferrández de Múrcia, que l'any passat va guanyar, va il·luminar ahir a la nit el cel de Blanes en el primer dia del concurs de Focs de la localitat. L'inici dels llançaments aquest any es va fer en dimarts i no va coincidir amb el pregó i tret de sortida de la Festa Major, que es va fer dissabte, ja que les retallades han fet que enguany els focs només siguin de quatre dies en comptes de les sis jornades que es feien habitualment.

Com és tradició, però, la platja es va omplir a vessar per seguir el llançament de focs i l'espectacle no va decebre els espectadors, que van fer sentir els típics "oh!". També es van omplir els balcons de primera línia per gaudir amb els colors que il·luminaven Sa Palomera i les palmeres murcianes que van decorar el cel durant uns minuts.

Hores abans de l'inici del llançament, el portaveu de l'empresa, Leo Ferrández, relatava les ganes amb què afrontaven la jornada: "Aquest any venim amb més il·lusió encara. Tenim l'experiència de l'any passat, per això, hem preparat un espectacle per al premi i per sorprendre tots els assistents". Respecte al tipus d'espectacle, Ferrández va explicar que afegirien "un castell de focs carregat de novetats, com material nou i moltes combinacions de conjunts. És un espectacle molt similar al que vam llançar en el Concurs Internacional d'Alacant, on vam quedar campions".

La jornada va transcórrer amb tota normalitat i la pirotècnia murciana va fer les delícies dels nombrosos assistents a la platja de Blanes i als balcons i terrasses.

Els preparatius del concurs de Focs ja van començar dilluns al vespre, quan es va celebrar la presentació del certamen, on es va fer entrega de tot el material als membres del Jurat Qualificador Popular que el necessitaran aquests dies per anar puntuant els quatre espectacles pirotècnics. Durant l'acte, l'exalcalde de Blanes, Jordi Bacardit, va valorar les decisions polítiques que afecten aquest any al concurs i que han fet disminuïr el nombre de dies. "Semblava que pintava malament, però la Comissió Tècnica ha triat d'entre totes les empreses que aspiraven a ser-ho procurant que es mantingui l'esperit de competició", va afirmar Bacardit, que forma part de la Comissió Tècnica. L'exalclade també va remarcar que "a banda de l'empresa que ja va guanyar l'any passat, n'hi ha dues que vénen aquí per primer cop i una quarta que ja coneix el terreny -la pirotècnia Valenciana- i que em consta que té moltes ganes de guanyar. Crec que el concurs mantindrà la qualitat", va concloure. Després dels focs, es van posar en marxa els concerts i actes de nit.