El Club d'Economia, juntament amb la col·laboració de l'Ajuntament de Lloret de Mar, va inaugurar ahir a la Casa de la Cultura l'obra Pioners del Turisme, de l'artista Lluís Lleó, que pretén fer un reconeixement a les fites més rellevants i destacades de la història del turisme a la ciutat.

L'objectiu, segons va assegurar el president del Club d'Economia, Climent Guitart, és poder fer "un homenatge a tots aquells homes i dones que, mitjançant el seu esforç, tenacitat i visió de futur, van fer possible que Lloret de Mar esdevingués el que ara és: una destinació turística reconeguda dins l'àmbit internacional".

L'obra de Lluís Lleó és un cèrcol commemoratiu, que inclou les fites turístiques de més rellevància que ha viscut el municipi amb la Costa Brava durant aquests últims 170 anys.

L'alcalde de Lloret, Romà Codina, va voler remarcar ahir que "aquestes fites assolides en el passat, el present, i les que assolirem en un futur, no serien possibles sense tanta i tanta gent que creu en aquest motor turístic, i que treballen per continuar mantenint aquest lideratge de Lloret".

Segons Codina, "a Lloret hem estat pioners en molts temes turístics i això significa que la nostra experiència és el fruit, en gran part, de la nostra capacitat d'autoaprenentatge". Per a l'alcalde del municipi, "ara, ja com a destinació madura, estem davant de possibles nous reptes, que afrontem amb el desig de permetre que el turisme es mantingui com un valor, d'entre els més preuats, de la nostra població".

Lluís Lleó, l'artista que ha elaborat l'obra, treballa en diferents suports i mitjans, tot i que el seu distintiu tècnic és l'ús del fresc de forma clàssica. Les seves obres ja s'han exposat en diferents galeries d'art d'Espanya, Europa i, fins i tot, Nord-Amèrica.

Les principals fites turístiques de Lloret que es retraten en l'obra de Lleó, són l'obertura de determinats establiments o la celebració d'esdeveniments concrets que al llarg dels anys ha acollit el municipi costaner de la Selva.