Ja ha començat la cinquena edició del Festival de Músiques i Arts de la Mediterrània, Portalblau, organitzat per l'Ajuntament de l'Escala. Les actuacions van començar ahir amb el concert de Roger Mas i la cobla de Sant Jordi-Ciutat de Barcelona, que va tocar a l'escenari de la Mar d'en Manassa amb les entrades pràcticament esgotades.

Aquest any, el festival ha programat diverses accions solidàries a benefici dels afectats pel foc de l'Empordà, com el concert de Josep Tero, actuació la qual del benefici de les entrades se'n destinarà un 50 per cent pels afectats pel foc de l'Alt Empordà a través del Consell Comarcal.

"Un somriure per en Marc"

Tanmateix, el certamen s'ha sumat a "Un somriure per en Marc", una campanya solidària en benefici a Marc Huertas, un nen de tres anys que té un tumor cerebral. Els responsables de la campanya gestionaran els gots retornables del bar del festival, i podran explicar les accions que es duen a terme i obtenir el reintegrament d'aquests. També tindran una guardiola a la barra on els assistents al concert podran fer les seves aportacions econòmiques per ajudar la família.

El festival acull artistes com ?Obrint Pas (5 d'agost), Josep Tero (6 d'agost), Els Amics de les Arts (10 d'agost), Sílvia Pérez Cruz (11 d'agost) o l'Orquestra Fireluche (14 d'agost), a més de Roger Mas i la Cobla de Sant Jordi i Yves Jamait, que ja han tocat. Aquests es repartiran entre els escenaris del MAC-Empúries (el fòrum romà), el Mar d'en Manassa, o la Plaça Catalunya en el cas dels concerts gratuïts.

Enguany el festival ha inclòs l'escultura com un altre art més en la seva presentació.