Una missa multitudinària i una marxa a peu van tancar ahir els actes centrals que es van realitzar durant aquest cap de setmana per commemorar la celebració dels mil anys de la imatge de la Mare de Déu del Vilar. Les històries populars expliquen que ara fa mil anys es va trobar la imatge d'aquesta verge a Blanes i els veïns d'aquesta localitat van voler recordar aquesta efemèride amb una missa i una marxa de set quilòmetres.

La missa, que es va emplaçar al passeig de mar, va comptar amb la participació de més de 2.000 persones i la va presidir el bisbe de Girona, Francesc Pardo, comptant igualment amb la presència dels capellans de Blanes i de les poblacions de la rodalia. També van participar en un lloc destacat els membres de l'Obreria del Vilar i l'alcalde de Blanes, Josep Marigó.

Després la imatge de la Verge del Vilar va ser transportada a peu amb l'ajuda de 200 persones en uns 50 relleus fins al santuari del Vilar al municipi on s'allotja la imatge de la Mare de Déu que li dóna nom, venerada per la comarca des de fa segles.

Durant la cerimònia es van fer diverses ofrenes en forma de flors i manualitats tant per terra a càrrec dels membres del grup Somriures, com per mar amb dos llaguts; un en representació de la gent del mar i les entitats de la vila de Blanes, i l'altra de l'Obreria de Santa Cristina de Lloret.

L'acte de tancament d'aquestes celebracions també va comptar amb la participació de la Coral del Mil·lenari, formada per cantaires i músics, la Banda i Cobla Santa Maria i la Colla Sardanista Sa Palomera.

Vetlla nocturna

La commemoració dels mil anys de la Verge va començar el dissabte amb un sopar popular al Santuari del Vilar, on van participar veïns de Blanes, Palafolls, Malgrat, Tordera i Lloret. Durant tot el cap de setmana, a més, es van organitzar diverses activitats com visites ?gui?ades al municipi, concerts i una nit de vetlla amb cançons, poesia i observació astronòmica, entre d'altres.