Arriba ràpid, perquè estava treballant a les oficines de de la Fundació Príncep de Girona del Parc Científic i quan acabi l'entrevista tornarà a la feina de seguida. Durant la conversa, però, dedica tot el temps que calgui. Es mostra segura i pausada en les respostes però té un punt de timidesa al parlar d'ella mateixa. Explica que a Colera s'hi passa entre 15 dies i tres setmanes seguides a l'estiu i assegura que quan s'instal·la al poble ja no es mou d'allà. L'objectiu és desconnectar i, per això, no té ni televisió.

Per què Colera?

Doncs, estiuejo a Colera des de fa 21 anys. Quan era petita les vacances les passava en una casa al camp a la Conca de Barberà, que era la casa familiar de vacances. Però quan va néixer el meu fill gran a mi em va semblar que la platja era millor, més còmode per tothom. I coneixia Colera perquè hi havia anat una vegada quan tenia 17 anys. Em semblava, bàsicament, que era un lloc molt tranquil. I un dia vam agafar el cotxe i vam anar cap allà per triar un lloc per llogar. I així vam començar fa 21 anys. La raó fonamental és la tranquil·litat.

I quan pensa en Colera, quina és la primera imatge que li ve al cap?

Home, la primera imatge és la platja, perquè és una platja que està molt a prop d'on sempre hem viscut i, per tant, un la incorpora molt a la vida quotidiana.

I durant l'any quan està aquí a la feina, a Girona, no sé si li ve la imatge?

(Riu) Sí que em ve. I, a més, des que treballo a Girona la meva relació amb Colera ha variat una mica. Abans pràcticament només hi anava a l'estiu i per Setmana Santa. Era difícil que un cap de setmana em pogués escapar, entre d'altres coses perquè la meva feina era de viatjar constantment. Ara hi vaig bastant més, perquè des d'aquí és més fàcil. I la veritat és que abans t'he dit la platja, però en els últims anys, des que estem en el pis on som ara, una imatge molt important és la terrassa, que està penjada sobre la platja, i allà hi passo moltes hores. I aquesta imatge de la terrassa sí que em ve de tant en tant quan estic treballant.

En aquests 20 anys ha canviat molt Colera?

La veritat és que ha canviat poc. Bàsicament han canviat dues coses: la carretera de Llançà a Colera, que continua sent amb revolts, però que la van arreglar. Cosa que ens va fer molta por perquè vam pensar que la gent s'atreviria més a venir. Perquè jo crec que part de la raó per la qual a Colera no hi ha molta gent és la carretera, a banda de les pedres de la platja, que hi ha gent a qui no li agraden. I després, l'any passat van arreglar el passeig, que aquest ha estat un canvi molt important. I no només van arreglar el passeig, sinó que a més van tirar el Tocamar, que era un hotel ruïnós just al costat de casa meva i van treure tots els cotxes de primera línia. I tot això ha passat l'últim any. Jo crec que la millora és molt substancial.

Quines són les activitats que li agrada fer durant les vacances?

Durant les vacances... prendre el sol, banyar-me, llegir i cuinar per als amics i la meva família. Són les coses que faig, que m'agraden fer.

I és una habitual dels festivals de música de la Costa Brava?

No gaire. La veritat és que des del moment que arribo a Colera, no em moc d'aquí. És a dir, el cotxe pràcticament no l'agafo en 15 dies o tres setmanes que hi sóc.

Desconnexió, no?

Total, total!

I tirant una mica enrere, els estius que passava a la Conca de Barberà, com els recorda, plens de poesia del seu pare (Joan Margarit)?

Els estius eren en un poble que es diu Forés de la Conca de Barberà. I eren en un espai on els nens podien circular en bicicleta tranquil·lament perquè no passava cap cotxe i on hi havia un grup de nens amb els quals jo jugava i amb qui estava tot el dia. I quan ja era adolescent anàvem a totes les festes majors dels pobles del voltant. I la seva presència del meu pare amb una llibreta escrivint és permament a la meva vida, als estius, però també a l'hivern. Sempre.

Tornant a Colera, no sé si s'hi veu retirada alguna dia?

(Riu) Home, l'hivern a Colera és dur, tot i que a mi el mar d'hivern m'agrada també. Abans t'he comentat que em passo 15 dies que no em moc de Colera, però jo sóc una persona bastant urbanita, m'agrada viure en una ciutat. En la meva vida normal em costaria molt viure en un poble.