Unes 12.000 degustacions es van servir en la 32a edició Fira de Vins i Caves de Catalunya i el 17è Tast de Formatges que es va celebrar el cap de setmana passat a Pals.

Entre divendres i dissabte van passar per la població del Baix Empordà prop de 5.000 visitants, segons dades facilitades per la Unió d'Hostaleria i Turisme Costa Brava Centre. Amb aquesta dada se supera el nombre de visitans de les anteriors edicions, que van resultar marcades per la pluja. Els assistents a la Fira, celebrada en el centre cultural de Ca La Pruna, van poder degustar els vins i caves de prop de setanta cellers, amb unes 120 referències i amb especial presència dels productes de la Denominació d'Origen Empordà.

Enguany van destacar els vins de la DO Ribera del Duero, com a regió vinícola convidada a participar en el certamen. Per altra banda, els visitants també van poder degustar quatre varietats de formatges artesans procedents de diverses comarques de Catalunya.

La fira de Pals, com ja és habitual, també donava suport al tapament dels vins amb taps de suro i al reciclatge dels taps, mitjançant fulletons explicatius i expositors amb els taps de suro utilitzats durant els 3 dies i que, posteriorment, seran reciclats, segons va informar ahir l'organització en un comunicat.