El gruix principal de les activitats de la Festa Major Petita de Blanes es celebra entre demà i el 21 d'agost, coincidint amb la festivitat dels Copatrons de Blanes: Sant Bonós i Sant Maximià.

Una de les principals novetats de la Festa dels Copatrons de Blanes és que està coorganitzada pel departament de Cultura i Festes de l'Ajuntament de Blanes i l'entitat del municipi "Acció Cultural Es Viver". Aquests darrers anys Es Viver ja s'havia encarregat d'organitzar diverses activitats el cap de setmana anterior al cicle festiu de la Festa dels Copatrons. Enguany s'han unit esforços per aconseguir que el programa encara sigui més complet i gaudit per blanencs i visitants.

D'altra banda, també s'han afegit altres ingredients als actes que habitualment ja formaven part de la Festa Major Petita, alguns d'ells a càrrec d'entitats, i d'altres inclosos per iniciativa de l'Ajuntament de Blanes. En total, el pressupost amb què s'ha comptat enguany per a la organització de la Festa dels Copatrons és de 7.500 euros.

L'escenari de cala Bona

Una de les principals novetats que inclourà la Festa dels Copatrons de Blanes aquest 2012 seran els dos concerts que es faran a l'escenari de cala Bona. Demà dijous a les deu de la nit es farà una cantada d'havaneres amb el grup Morralla, una veterana formació que compta amb més d'onze anys de trajectòria durant els quals ha acumulat més de 450 actuacions arreu de la geografia catalana.

Divendres a les onze de la nit hi haurà un doble concert amb els grups Nu i Coriolà. Tots dos estan classificats a la dotzena edició del concurs Sona9.

Per la seva banda, les activitats d'aquesta entitat s'encetaran dijous vinent amb l'anunciació de l'inici de la festa i continuaran l'endemà divendres amb una cercavila, per enllaçar ja el dissabte amb la Cursa Córrer el Cós. L'orígen d'aquesta tradició -que algunes fonts apunten que es va deixar de fer l'any 1896, mentre que d'altres ho situen al 1910-, es remunta als segles X i XI, quan els corsaris atacaven els pobles de la Costa Brava.

A la tarda, hi haurà la Festa de l'Aigua amb diversos ingredients: una xeringada de colors, globus d'aigua i bombolles de sabó. Aquest acte es farà al recinte que les entitats del municipi Es Viver, la Colla Gegantera de Blanes i l'Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa té obert aquests dies a tocar de la plaça dels Països Catalans, al costat de l'antic pavelló d'esports. Els actes s'allargaran fins al dimarts 21 d'agost.